Buna ziua, m-ar interesa si pe mine sa stiu in ce conditii pot sa scot din locuinta mea, proprietate personala, 2 persoane care au mutatie la adresa mea ?
Multumesc anticipat!
sunt chiriasi sau i-ati lasat dumneavoastra sa stea in apartament?
daca sunt chiriasi, cand ati incheiat contractul de inchiriere (in ce data?) este inregistrat la finante contractul?
de ce vreti sa-i evacuati?
v-au platit chiria?
daca nu vor sa paraseasca de buna voie casa, procedati asa:
1. le faceti notificare scrisa prin care le solicitati sa paraseasca apartamentul. (prin posta cu confirmare de primire). le dati termen rezonabil de 15 zile.
2. daca refuza, faceti actiune in justitie si solicitati
a) evacuarea lor.
b) despagubiri reprezentand lipsa de folosinta a spatiului de la data termenului acela de 15 zile pana la evacuarea propriu-zisa a imobilului.
Daca aveti o persoana care vrea sa va inchirieze spatiul, puneti-l sa va faca o oferta scrisa in care sa scrie care e chiria care vrea sa o plateasca. Actul asta il folositi ca proba pt lipsa de folosinta a spatiului si da dreptul la despagubiri. se poate si fara, oricum. dar e ok si asa
Chirias_lucrari_
tibik
Am inchiriat o casa unui chirias plin de initiativa. Acesta a efectuat lucrari de "imbunatatire", zice el, in casa respectiva: a demolat parapetul unei ... (vezi toată discuția)