avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept prprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept prprietate

In urma constiurii dreptului de proprietate am mostenit o bucata de pamant de la bunica mea.Pe acesta teren se se afla si casa batraneasca care a fost vanduta unei familii(cam in 1996).Casa a fost trasnita si a ars in totalitate.Familia respectiva si-a construit o alta casa in alta locatie pamantul de sub casa 250mp a fost vandut unor vecini fara sa fiu anuntata.Mai pot recupera ceren mai putin cei 250mp?Parcela de cladire se afla pe actele noastre.De curand am facut intabularea pe teren fara cei 250mp care la cadastru figureaza pe cumpartorul care a ars.S-a procedat corect?A avut dreptul sa vanda cei 250mp?II pot recupera?Cand a cumparat casa in acte scria proprietar teren statul roman.Rog lamuriri.
Cel mai recent răspuns: ContSters42249 , utilizator 11:27, 4 Februarie 2009
Mesajul dumneavoastra este neclar, dar am sa incerc sa intuiesc situatia juridica pe care incercati sa o expuneti. In primul rand, cred ca ati primit acel teren, in urma reconstituirii dreptului de proprietate si nu a constituirii. Constituirea se face in temeiul dreptului de proprietate asupra imobilului casa de locuit ce se afla pe acel teren. Ati spus ca aceasta casa s-a vandut, deci nu aeati cum sa vi se constituie dreptul de proprietate. Asadar este vorba de reconstituire in temeiul Legii 18/1991. Referitor la parcela de teren de 250 m.p., aceasta nu putea fi vanduta fara un titlu de proprietate, cu atat mai mult noii proprietari nu aveau cum sa isi intabuleze in Cartea Funciara acea suprafata de teren. Exista posibilitatea ca fostii proprietari ai casei sa fi obtinut constituirea dreptului de proprietate asupra terenului de sub casa, in temeiul Legii 18/1991, printr-un titlu de proprietate emis de Primar. Astfel au putut vinde acel teren. Faptul ca aveti si dumneavoastra pe titlul de proprietate acea parcela de teren nu este decat o eroare a comisiei care a emis acel titlu de proprietate. In concluzie, nu il puteti recupera, pentru ca nu v-a apartinut niciodata., asta daca am intuit corect datele spetei. Cum datele furnizate de dumneavostra nu sunt complete, exista posibilitatea ca sa ma insel si situatia sa fie alta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am titlu pe 5000m extravilan si ce-i de la primarie au schimbat proprietarul in lipsa mea bikaeraser bikaeraser mai exact ce-i de la primarie au pus pe altcineva... proprietar pe parcela mea de pamant fara ca eu sa fiu de fata, am titlu de proprietate pe acest terent ... (vezi toată discuția)
O hg de infiintare institutie - hotarare /instanta: care are putere mai mare ? oanaportar oanaportar intre - o HG /1992 de infiintare institutie publica, impreuna cu Anexa sa in care sunt enumerate cladiri si suprafete de teren si - o hotarare ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre suprafata scrisa in cartea funciara si suprafata reala balisdanconstantin balisdanconstantin Buna seara! doresc sa cumpar de la parintii mei o bucata de pamant .Am chiemat un topograf pentru a masura si a face demersurile de dezmembrare a ... (vezi toată discuția)