avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nedreptate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nedreptate

ce poate face o angajata insarcinata atunci cand este demisa doar pentru simplul fapt ca este insarcinata si nu poate lucra la parametri normali?:help:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:54, 9 Decembrie 2012
In ce sens a fost demisa? ... Salariata respectiva a anuntat in scris angajatorul ca este insarcinata?
marti am programare la doctor pentru a vedea starea de sanatate a mea si fatului si pentru a lua foile necesare informarii angajatorului ca sunt insarcinata.angajatorul a fost informat verbal ca sunt insrcinata,si dupa aceasta veste ma informat sa nu ma mai prezint la locul de munca.
Probabil nu ati fost demisa ci vi s-a desfacut contractul de munca sau vi se cere sa demisionati. Este important sa dati mai multe amanunte: ce munca faceti, ce tip de angajator este, etc. Puteti sa va adresati catre ITM sau sa incercati inainte de asta sa ajungeti cu ei la un acord / intelegere pe cale amiabila sugerandu-le ca sunteti dispusa sa faceti un drum la ITM daca nu isi reconsidera pozitia. In orice caz in situatia Dvs e mai bine sa va ganditi la o solutie pe cale amiabila pentru a nu risca sa va stresati in acesta perioada importanta pt Dvs si copil.
Anuntarea verbala nu are nicio relevanta juridica , trebuia sa-l anuntati in scris ..

Art.60 C.mun.
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
.....
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
......
sunt preparatoare produse panificatie iar angajatorul este turc.
iubitul meu(viitorul sot) este angajat de aproximativ 3 ani la aceasta societate,iar eu am primit vestea prin el.fiind cu ceva vechime in aceasta firma iubitul meu stie mai multe exemple ca al meu de-a lungul celor 3 ani.adica au fost concediate fara motiv intemeiat,iar concluzia care am traso noi este ca el(patronul) nu prea ii place sa aiba angajate insarcinate pentru care sa plateasca concediile postnatale si prenatale.

Alte discuții în legătură

Sarcina Denisa57 Denisa57 Spuneti-mi va rog daca nu am anuntat in scris angajatorul(am anuntat doar verbal)ca sunt insarcinata,exista riscul sa am probleme la acordarea concediului de ... (vezi toată discuția)
Ccc si dreptul muncii AE12 AE12 Buna ziua! Sunt o viitoare mamica care se afla in concediu de risc maternal de 3 luni iar peste cateva zile voi intra in prenatal. Slava Domnului am depasit ... (vezi toată discuția)
Demisie scrisa macoveimagda macoveimagda Am si eu o mare problema. Lucrez la o gradinita particulara si acum 2 saptamani si jumate am avut o discutie mai urata cu sefa in urma careia am hotarat sa imi ... (vezi toată discuția)