avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tedinţe imobiliare proprietari treziti-va - vanzare imobile prin agentie
Discuție deschisă în Tedinţe imobiliare

proprietari treziti-va - vanzare imobile prin agentie

Nu inteleg de ce proprietarii nu dau anunturi mai multe pe siteuri si prin ziar. Oriunde sun imi raspunde o agentie imobiliara , care imi ofera detalii si care imi cere comision.E asa greu ca un proprietar sa isi publice anuntul in ziar? Eu inteleg ca agentiile trebuie sa castige..dar voi ca proprietari nu vreti sa vindeti?cati oameni credeti ca sunt dispusi sa dea mii de euro la agentie ca sa ia un apartament?Nu va dati seama ca banii dati agentiei vi se scad din banii vostri pentru imobil?Asta e pb in Ro..nimeni nu se streseaza si toti vor bani...Eu caut un apartament in Iasi de 2 cam tatarasi sau pod ros..in jur de 30000 dc sunteti proprietar dati-mi un semn,,,0746665880 alex
Cel mai recent răspuns: dasca7777 , utilizator 15:34, 9 Decembrie 2012
Exista proprietari care dau personal anunt in ziar si imediat ce apare anuntul sunt contactati de catre agentii de promovare imobiliara. Asta inseamna ca dupa ce proprietarul plateste o suma pentru promovare, anuntul este postat pe site-ul respectivei agentii de promovare.
Acolo poate fi vizionat de cumparator, iar proprietarul poate fi contactat direct, fara ca cel care intentioneaza sa cumpere sa fie obligat la plata vreunui comision catre agentie.
Incercati varianta aceasta.
Situatia este in felul urmator: Proprietarii dau anunturi insa imediat ce au dat un anunt intra intr-o baza de date care ajunge instant la majoritatea agentiilor imobilare: Acestea suna la proprietar, se intereseaza de detalii dupa care toate posteaza anunturi despre acel apartament. De aceea intr-un ziar de anunturi sunt 10 anunturi de agentie si doar unul de proprietar. De altfel asta e si tactica agentiilor: sa publice cat mai multe anunturi astfel incat sa pescuiasca toti potentialii clienti iar anunturile adevaratilor proprietari sa treaca neobservate. Pe de alta parte proprietarii, cand vad ca ii suna atata lume dupa un singur anunt nu se mai obosesc sa posteze si altele.

Tactica agentiilor nu ar fi rea doar ca s-au obisnuit sa lucreze parazitar fata de piata imobiliara si nu sa o sprjine. Agentii imobiliari din Romania nu au experienta, nu cunosc meseria si o fac dupa ureche de multe ori. Vor sa ia comisionul chiar daca viziteaza pentru prima data un apartament, fara sa se ocupe de acea proprietate decat dand un telefon si publicand niste anunturi in ziare. Eu nu i-as numi "agenti imobiliari" ci "agenti de legatura intre proprietari si cumparatori"
Nu cunoasteti situatia reala ca si in situatia in care proprietarul personal publica interesul pentru inchiriere/vanzare,automat agentiile imobiliare preiau anuntul ,suna proprietarul solicita detalii/poze ale imobilului pe care le posteaza ulterior pe site agentiilor de intermediere
EEste regretabil ca in fapt activitatea agentiilor se reduce strict la interesul recuperarii comisionului neacordand garantii reciproce partilor la contract
Sunt numeroase situatiile in care proprietarul de buna credinta incheie contract de locatiune,il inregistreaza la finante si la un interval se trezeste fie cu datorii substantiale fie cu plecarea neanuntata a locatorului,asta in conditiile in care detine clauze asiguratorii contractual asumate de locatar
Apropo de agentii, si pentru ca acasa nu am programul legilativ la indemana, intreb daca s-a votat sau s-a abrogat/, era vorba ca agentiile imobiliare sa nu ia comisionul de 2 ori si de la vanzator si de la cumparator, ceea ce mie mi se pare normal, caci nu pot reprezenta concomitent si interesul cumparatorul si al vanzatorului, poate cel mult al lor, ca agentie?!
nu as avea nici o problema sa platesc un comison..alta e problema..o sa va dau un ex pe care l-am vazut curand...pe un site am gasit un anunt al unei companii imob care continea descrierea unui ap cu poze cu tot la un pret x ..cateva anunturi mai jos am gasit acelasi anunt al proprietarului la pretul x-2000 euro..cand am sunat agentia mi-au zs k e cu risc ..dar nu e mare 2 sau 3 cand am vb cu propriet mi-a zs k e risc 1 si ca nici o banca nu imi da credit ...de asta nu pot suporta agentii..pun pret mai mare, mint si vor comision ..ca ei se intereseaza ..de asta vreau proprietar .Prefer sa dau 500 e in plus la proprietar decat 1000 la agentie..oricum in caz k se intampla ceva agentia spune ca nu e vinovata..e problema mea..eu am luat. De asta fac apel la toti proprietarii care vor sa vanda ap sau sa le inchirieze.. nu apelati la agentii pt k lumea care a muncit afara sa stranga bani sau care ia credit va incerca sa evite agentiile..eu mi-as fi luat ap de mult timp pb e k propreitarii nu se implica mai mult de asta pun anuntul meu aici,,poate il vede cineva si poate rezolvam ceva fara sa implicam altii care iau bani multi degeaba...si k sa inchei dragi proprietari vanzatori ganditi-va asa pers Y cumpara ap X ea are suma K de bani cu care sa cumpere si sa fac si actele dc din suma X scazi 1-2000 euro pt agentie voi luati mai putin,,si credeti-ma dc puneti anuntul pe net sau la ziar o sa va sune lumea mai des decat cu agentiile doar pentru ca ies mai ieftin,,,si inca o chestie..faceti experiment..dati pe net si in ziar anunt ca si pf o sapt si dupa la o firma o sapt sa vedeti cati posibili clienti aveti in saptamanile alea...poate e stresant sa sune lumea ..dar va garantez intr-o sapt max 2 vindeti sg ..cate luni ati dat anunt la agentie si asteptati?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de vizionare al agentiilor imobiliare lony_269 lony_269 Buna ziua, ma numesc Loredana iar problema mea este urmatoarea: am cautat in ziarul local anunturi cu apartamente de vanzare, am sunt la un anunt care m-a ... (vezi toată discuția)
Comision de 1% cerut vanzatorului imobilului fara sa existe contract elenarazvanm elenarazvanm Buna ziua. Scurt si la obiect. Am dat la ziar anunt pentru vanzarea unii imobil. Agentia imobiliara a adus clientul. Ne m inteles la pret. Clientul in urma ... (vezi toată discuția)