avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Este legal sa fii sunat in ziua alegerilor de ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Este legal sa fii sunat in ziua alegerilor de reprezentantii unui candidat sa te intrebe daca il sustii?

Buna ziua, sunt din Cluj-Napoca si am avut un soc ieri seara cand pe la ora 18:30-19:00 am primit un apel pe telefonul fix (de pe numar de mobil) din partea unui reprezentant al unui candidat independent sa ma intrebe daca m-am hotarat sa il sustin intrucat cu o saptamana in urma cand am fost sunata de un alt reprezentant al aceluiasi candidat am declarat ca nu sunt hotarata sa particip la vot, si in consecinta nu puteam spune daca il voi sustine sau nu pe acel candidat.
Nu cunosc legea electorala, dar bunul simt imi spune ca nu este normal ceea ce s-a intamplat.

Ce parare aveti?

Incredibil. Bine ca nu a trimis si limuzina, ca sa va conduca la sectia de vot. :D.
Si daca inlocuim "il sustineti" cu "il votati", inseamna aceelasi lucru si se numeste tot influentarea votului. Acel reprezentant se pare ca se afla inca in campanie electorala in ziua votului.
Actiunea precizata nu se incadreaza in limitele legale si in raport de probele pe care le puteti prezenta poate indreptati la cercetarea reprezentantului in cauza
am doar numarul de telefon de pe care am fost apelata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mizeria electorala din fiecare an continua intr-o veselie ! Radu Gabrian Radu Gabrian Ca de obicei , cu ocazia oricaror alegeri , persoane mai mult sau mai putin anonime , ne trimit mesaje electorale , in favoarea unora dintre candidati sau in ... (vezi toată discuția)
Legislatie electorala si informatii generale despre alegeri george-neagu george-neagu Pentru ca suntem in an electoral si intrebarile legate de alegeri (ale celor care ar dori sa candideze sau ale votantilor) sunt din ce in ce mai multe, am ... (vezi toată discuția)
Cum se poate ajunge parlamentar? Iulian81 Iulian81 Am tot cautat pe net despre modul cum se poate ajunge in Parlament ca senator sau deputat... Poate cineva sa-mi dea mai multe detalii, macar o lege pe baza ... (vezi toată discuția)