avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... chirias santajist
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

chirias santajist

Buna ziua, am si eu nevoie de un sfat.Am de aprox.un an un chirias rau-platnic, fara contract, politist.Pana acum o luna am avut diverse certuri cu el pt neplata utilitatilor, intarzieri in achitarea chiriei, etc.acum o luna m-a rugat sa-l ajut in procesul pe care vrea sa-l intenteze Politiei Romane pt nedecontarea chiriei si anume sa inchei cu el un contract de inchiriere , retroactiv, pe ultimii 4 ani, el angajandu-se sa plateasca si amenda mea la fisc si impozitele aferente.am refuzat politicos, i-am motivat refuzul, a fost ok.acum nu mai vrea sa plateasca chiria pe motiv ca nu l-am ajutat cu contractul si-mi spune ca nu-l pot da afara pana in martie, ca-l apara legea.practic ma santajeaza, eu asta inteleg.Ma poate ajuta cineva cu un sfat?
Cel mai recent răspuns: Tarzan2012 , utilizator 16:23, 10 Decembrie 2012
Ati face bine sa il scoateti acum pana nu va face el probleme ( neplata intretinerei si utilitatilor,defectarea bunurilor din imobil,etc).

De santajat cred ca poate sa va santajeze cu o declaratie catre fisc in care va spune ca el v-a platit chiria pe nr...de luni,iar dvs nu ati declarat acest lucru ca sa nu platiti impozitul pe venit din chirii. ( Asta e parerea mea )

Poate singura solutie e sa faceti contract asa cum spune el,dar cu mentiunea ca contractul sa se faca incepand cu luna aceasta si in contract sa se specifice ca plata chiriei sa se faca inainte nu la sfarsitul lunii. In caz daca nu va plateste chiria,ptr luna in care va locui,sa-l puteti da afara.

Iar daca faceti acest lucru ajutandu-l pe declaratie ca a locuit in ultimii 4 ani,atunci dvs va trebui sa platiti la fisc imozitul pe 4 ani in urma,si cred ca si cu penalitati. Asadar va lipsiti de chiria din luna trecuta si il puteti da afara de pe acum.....sunati la 112 daca nu vrea sa plece,
Ultima modificare: Luni, 10 Decembrie 2012
Tarzan2012, utilizator
Eu nu va contrazic, poate am gresit cand am denumit santaj conditionarea pusa de el, adica''ma ajutati cu contractul pe ultimii 4 ani, alfel nu va platesc chiria''
Pana acum nu a cerut contract pentru ca tot astepta un transfer in Bucuresti.pe el nu-l intereseaza un contract real , ci o marturie mincinoasa, practic, intrucat el sta la mine de un an si solicita contract pe 4 ani....
loredana_cta a scris:

Pana acum nu a cerut contract pentru ca tot astepta un transfer in Bucuresti.pe el nu-l intereseaza un contract real , ci o marturie mincinoasa, practic, intrucat el sta la mine de un an si solicita contract pe 4 ani....

Ce bine ar fii daca acest lucru cu santajul,cu cererea lui ca dvs sa-i faceti contract pe 4 ani in urma cand el a stat doar un an sa o povestiti la DNA ? Ganditi-va ca veti risca si veti fi trasa la raspundere ptr marturie mincinoasa si acoperire.
Cum?
Sa va dau un exemplu: El poate acum 2-3 ani a savarsit ceva ,...a incalcat legea undeva,si ca sa nu fie tras la raspundere ptr acea fapta pe care a facut-o,el se poate apara ca nu a facut acea fapta deoarece el locuieste de 4 ani la dvs cu chirie.
Niciodata nu stiti ce a facut el acum 2-3 ani,asa ca daca a facut ceva grav si el vrea sa dovedeasca ca nu a facut,iar dvs intrati la mijloc,plus plata la fisc timpp d 4 ani.
Mergeti la DNA si raportati.
Ultima modificare: Luni, 10 Decembrie 2012
Tarzan2012, utilizator
povestea e cu mult mai complicata, dar nu am putut da toate detaliile de la inceput gandindu-ma ca ar fi obositor un subiect cu atat de multe detalii.locuinta inchiriata nu imi apartine.prietena mea care lucreaza in alta tara m-a rugat s-o ajut sa gaseasca un chirias.eu, legal, nu prea am ce face intrucat nu am o imputernicire in acest sens.am cerut sa plateasca banii de chirie in contul ei tocmai pentru ca eu m-am bagat in povestea asta din dorinta de a ajuta

Alte discuții în legătură

Santaj dublu? anamarian2 anamarian2 Buna seara,o mare nelamurire am in legatura cu o poveste de acum 2 ani.Niste vecini acum 2 ani au inceput construirea unei case si au adus la noi o mare parte ... (vezi toată discuția)
Help! sentinta jud. definitiva si irevocabila uzucapiune.reclamatie politie martori mincinosi!! ContSters182367 ContSters182367 Buna ziua. Ma numesc Vasile Dinu si sunt din jud Iasi.As dori sa ma ajutati va rog in urmatoaea problema: Am castigat in instanta un teren prin uzul capiunii ... (vezi toată discuția)
Redepunere plangere dia2882 dia2882 Mi-i s-a depus o plangere pt sustragere de bunuri din casa,fiind incadrata ca membru al familiei(stateam in gazda).Ulterior,m-am inteles cu reclamantul si si-a ... (vezi toată discuția)