LIVE, ACUM (506 PARTICIPANȚI) Inspecția fiscală în era digitală: Cum vă pregătiți pentru un control ANAF bazat pe datele din e-Factura și SAF-T? Accesează live evenimentul
Buna Ziua, am si eu o problema care ma deranjaza de ceva timp.
In anul 2009 din lipsa banilor am preluat o firma cu datorii undeva la 100.000 ron,
acum 1 sapt am primit citatie de la garda financiara cum ca am un dosar penal deschis pe numele meu.
Intrebarea mea la Dvs este urmatoarea, Ce pot face sa scap de aceste probleme si ce pot pati din cauza acestei datorii.
Asa a fost primul lucru care l-am facut sa anunt ca sunt plecat din tara, si da, am vorbit cu ei si ai voi ajuta sa dea de urma celor de la care am luat firma, am vorbit cu un avocat si mi-a spus ca de datoriile pentru cartile de munca vor raspunde cei care le-au facut, mai ales ca ei trebuiau sa stopeze cartile de munca in momentu in care au dat firma. Am inteles ca singur mea raspundere va fi pentru restul de datorii catre stat care se incadreaza in Civil.
Mai exact mi se va pune poprire pe conturi si sechestru pe bunuri!
Daca aveti un dosar penal este vorba de savarsirea unei infractiuni.
Raspunderea civila constituie un alt aspect de drept spre deosebire de raspunderea penala.
Incercati sa luati de urgenta legatura cu an avocat pentru a merge sa se informeze despre ce este vorba.
Daca veti sta in pasivitate riscati sa ajungeti la inchisoare intrucat dosarul va ajunge in instanta si este foarte posibil sa va fie aplicata o pedeapsa cu executare in regim de detentie.
Aveti dreptul de a va apara.
Probabil ca exista ceva probe impotriva dvs.
Tocmai ce am aflat, persoanele de la care am luat firma nu au platit cartile de munca si de aceea sa deschis dosar penal. Am vorbit si cu un avocat si mi-a spus ca evaziunea fiscala sa facut in timpul in care nu eram eu asociat al firmei.
Tin sa mentionez ca am statutul de Asociat fara drept de semnatura in firma, alta persoana are statutul de Administrator.