avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Factura LIBIA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Factura LIBIA

Buna ziua,
Am primit de la o firma din Romania o factura, au vandut un camion unei firme din Libia. Factura este fara TVA. E bine asa?
In 390 sau in Intrastat nu trebuie declarata, nu?
Multumesc.
Diana.
Cel mai recent răspuns: cdcd , utilizator 19:30, 10 Decembrie 2012
Puteti fi mai explicita?
Firma din Romania, platitoare de TVA, a vandut un camion unei firme din LIBIA.
Pe factura scrie: Camion IVECO 5.500 de euro, fara TVA, total factura 5.500 euro.
Nu stiu daca e corect intocmita, sa nu apara TVA-ul pe factura.
Daca nu e in UE nu se declara in 390 sau in Intrastat, nu?
Multumesc.
Daca s-a vandut in Libia, inseamna ca este un export de bunuri, scutit de TVA in conformitate cu art. 143 din Codul Fiscal.
adolfinapop a scris:

Daca s-a vandut in Libia, inseamna ca este un export de bunuri, scutit de TVA in conformitate cu art. 143 din Codul Fiscal.

Nu trebuie trecuta tranzactia in declaratia 390.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrare de marfa in spania piciul piciul am un en-gross si am vandut marfa la o firma din spania eu sunt platitor de tva si clientul la fel.. ce obligatii am? va rog mult sa ma ajutati... am ... (vezi toată discuția)
Facturare client ue,livrare tara non-ue tommy22 tommy22 buna seara, Avem o livrare de bunuri in Norvegia,facturarea se face catre o tara membra UE. in acest caz, factura se declara in 390 si in intrastat? ... (vezi toată discuția)
Declaratie 390 completare sau nu? anghel teodor anghel teodor O casa de expeditie care face un transport din Romania (tara ue) in Serbia (tara non ue) prin intermediul unei case de expeditie din serbia(tara non ue) care ... (vezi toată discuția)