avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Viza Flotant pt spatiu comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Viza Flotant pt spatiu comun

Buna seara,

Ma confrunt cu urmatoarea problema. Undeva la ultimul etaj al unui bloc exista un apartament care are regim juridic de spatiu comun. Intr-o camera din acest apartament isi are sediul administratia, restul fiind inchiriat.
Doresc sa inchiriez eu acest spatiu insa problema e ca pentru a mi se deconta o suma de bani pentru chirie trebuie incheiat un contract inregistrat la administratia fiscala si trebuie sa imi fac viza de flotant pe respectiva adresa.

Este posibil sa imi fac viza de flotant acolo avand in vedere ca in acte acel spatiu nu este prevazut ca fiind apartament ci ca spatiu comun?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:55, 10 Decembrie 2012
acel spatiu, cred ca nu are destinatia locuinta
discutati cu administratorul
trebuie sa existe o varianta
el stie destinatia spatiului, si cum puteti incheia contractul
succes
Incheierea unui contract de locatiune pentru spatiu parte comuna nu este conditionat de viza de flotant
Si dvs puteti beneficia de inchirierea spatiului,in baza unui contract de locatiune care sa constituie temei legal pentru decontarea c/v chirie
Ca dvs aveti in subsidiar si interesul vizei de resedinta,in situatia expusa ,nu o puteti obtine
Din pacate pt acordarea chiriei la politisti mi se cere in mod obligatoriu sa am viza de flotant pe adresa pe care exista contractul de inchiriere.
Viza de flotant nu se poate obtine decat insotit de proprietar la politie care sa prezinte actul de proprietate al spatiului respectiv.
Or, in cazul dv. nu exista proprietar propriu zis si nici act de proprietate pe acel spatiu.

Deci daca vreti sa primiti o parte din chirie inapoi trebuie sa inchiriati un apartament cu regim juridic cert.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza de flotan, riscuri pentru proprietar Hexman Hexman Urmeaza sa inchiriez legal (cu contract nu prin notar, dar declarat la finante) o locuinta unor pensionari si a copilului lor. Inainte de a incheia contractul ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere(de mana) skyclear skyclear Buna ziua, Am convenit un contract de inchiriere(tipizat de pe internet) completat de mana in 2 exemplare intre mine si posibilul chirias. Acest act nu este ... (vezi toată discuția)
Termeni contract inchiriere maria_miriam maria_miriam Buna ziua, tocmai am scapat de un chirias fara contract care m-a lasat cu intretinere si curent neplatite, si doresc sa inchiriez in continuare apartamentul, ... (vezi toată discuția)