avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Racord energie electrica E-on la un stalp de pe o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Racord energie electrica E-on la un stalp de pe o proprietate privata!!!

Cum se procedeaza in cazul cand un vecin doreste sa se racordeze la energie electrica prin intermediul unui stalp pus pe o proprietate privata si nu cere acordul proprietarului?? Doar da o atentie functionarului de la E-on care trimite firma autorizata si face bransamentul fara sa intrebe nimeni pe proprietar nimic, nu mai spunem ca firul traverseaza proprietatea privata pana la stalpul montat de cel care-si face racordul pe domeniul public ... existand totusi posibilitatea sa faca racordul de la alt stalp de pe domeniu public dar cu 30 de m mai departe (il costa inca un stalp asa a iesit mai ieftin).
Cum poate scapa proprietarul de firul montat pe stalpul din interiorul proprietatii sale???
Cei de la e-on o dau din colt in colt si spun ca ar trebui un acord al proprietarului dar care nu exista??!!!
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 22:52, 10 Decembrie 2012
dacă lucrarea s-a făcut fără acordul proprietarului în drept și mai ales fără știrea lui, ați putea PROFITA de ocazie și a depune o NOTIFICARE (în 2 exemplare, le înregistrați la registratura societății, predați unul.Mai puteți folosi poșta, scrisoare recomandată cu Confirmare de primire, păstrați un exemplar+Factura recomandatei+Confirmarea cu semnătura de primire a destinatarului) societății furnizoare de energie electrică cu SOMAȚIE, de exemplu : să desființeze acea lucrare ilegală în termen de 15 zile de la primirea somației.În caz contrar, le puneți în vedere că : a) începând cu prima zi de după expirarea termenului acordat, veți acționa societatea în judecată și va suporta toate cheltuielile procesului ; b) că veți depune și o plângere pt violarea proprietății dvs. de către acea societate, abuz în serviciu.Încercați a le forța ”mâna” în acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Brasament lumina Zefelix Zefelix Stau la casa . Eu cu vecina am platit pt stalpul de lumina in 2009 si a fost montat intre casele noastre in drum . Un alt vecin de pe strada mea vine si isi ... (vezi toată discuția)
Bransament contoar electric. proprietar pacalit. ce este de facut? Silvia1945 Silvia1945 Bransament contoar electric. Proprietar pacalit. Ce este de facut? Bună dimineața! Prietena mea a avut o speță de ieșire din indiviziune cu fostul ... (vezi toată discuția)
Impamantare de la stalp pisy007 pisy007 Buna seara, Am o problema cu Enel distributie si anume: stalpul dumnealor nu are impamantare si implicit nici casa mea care este racordata la acest stalp.Am ... (vezi toată discuția)