avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general folosirea castigului lunar al societatii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

folosirea castigului lunar al societatii

Suntem sot si sotie si avem intentia de a deschide un srl pe profit (nu pfa!!) al carui facturat lunar il cunoastem cu aproximatie - 3500 euro (datorita unui contract incheiat cu o alta societate). Am vrea sa stim sub ce forma putem beneficia lunar de acest facturat si in ce proportie, dat fiind faptul ca este singura sursa de venit.
Care sunt cheltuielile ce pot fi deduse: masina in leasing sau achizitionata, carburant, deplasari in tara si strainatate (bilete de avion, cazare, masa etc.), computer, consumabile pt birou, telefon etc.?
Pentru sediul social avem un contract de comodat cu o persoana, dat fiind ca locuinta noastra este inchiriata si evident proprietarul nu are nici o intentie sa inregistreze contractul de inchiriere. Deci nu cred ca avem posibilitatea de a deduce cheltuielile casei .........
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 09:13, 11 Decembrie 2012
Nu puteti beneficia de incasarile facute in numele societatii.

Ca asociat puteti beneficia de dividende in functie de profitul societatii, repartizarea acestuia, numai dupa inchiderea exercitiului financiar si numai aprobarea bilantului.

Puteti fi asociat unic in societate, iar sotia salariata.
La autoturisme cheltuielile nu se deduc imediat, se calculeaza lunar amortizare.

Se deduc 100 % cheltuielile in privinta TVA si combustibil numai daca autoturismul este folosit in interesul societatii, in scopul producerii de venituri, nu in scop personal. In acest caz, cheltuielile sunt limitate de Codul Fiscal la 50% . Trebuie sa intocmiti foi de parcurs si ordine de deplasare pentru a justifica cheltuielile privind alimentarea cu combustibil.

Toate deplasarile in tara si in strainatate trebuie justificate cu documente.Deci si acestea sa fie facute in interesul firmei si nu pentru scopuri personale.

Cititi va rog art. 21 si Normele de aplicare ale acestuia din Codul Fiscal pentru a vedea care sunt cheltuielile deductibile permise intr-o societate, care sunt cheltuielile cu deductibilitate limitata si ce cheltuieli nu sunt admise.

[ link extern ]


Am inteles ideea exprimata de Dvs, dar repet ca banii obtinuti in societate nu pot fi folositi dupa bunul plac, in scopuri personale. Delapidarea fondurilor unei societati este considerata infractiune si se pedepseste conform legii.
De ce nu constituiti o Intreprindere familiala sau chiar un PFA? De ce v-ar deranja?Va puteti bucura de banii castigati cum doriti. Si acolo puteti avea leasing, deplasari, etc. si costuri cu impozitele mult mai mici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducerea combustibilului pentru pfa romeo mart romeo mart sint persoana fizica autorizata si doresc o lamurire .OG 34 / 2009 se referea la numai societati comerciale ? adica deducerea combustibilului este interzisa ... (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli poate deduce pfa? bygserv bygserv Buna ziua. Revin din nou pe acest forum ( foarte folositor dealtfel ) cu inca o intrebare. Inafara de cheltuielile cu achizitia produselor care privesc ... (vezi toată discuția)
Maşina pe firmă - foaie de parcurs rmrrmrrrm rmrrmrrrm Bună ziua, îmi cer scuze dacă s-a mai discutat subiectul, dar până acum am găsit foarte multe păreri împărţite. Se dă următoarea situaţie: ... (vezi toată discuția)