Doresc sa ridic o casa pe un teren al socrului meu, dar pe care sunt amplasati stalpi de inalta tensiune. Cu putin timp in urma s-a facut cadastrul si intabularea.Terenul este destul de mare, cam 5000 mp, intravilan si din ce ne dam noi seama, acesti stalpi traverseaza doar un colt mai indepartat al terenului ( fata de accesul principal ). Inginera care a facut cadastrul spunea ca pentru autorizatia de construire trebuie sa ai 10-15 metri din stalp. Intreband pe cineva care lucreaza la Enel, spunea de 25 metri, iar un arhitect spunea de minim 100 metri. Am vazut ca pentru Avizul de Amplasament imi trebuie Certificatul de Urbanism, iar pentru acesta imi trebuie niste planuri ale casei, care inseamna sa apelez la un arhitect si poate o cheltuiala nejustificata daca eu nu as putea construi pe acest teren. Intrebare : cum pot afla daca pot construi pe acest teren ?
Firmele ce masoara campul electromagnetic din jurul retelei sunt private sau enel?Si eu am un stalp si cica se poate construi la 4 m de la perpenticulara de la ultimul cablu plus deviatia maxima care ar fi de cca 2m.Eu as vrea sa-i dau in judecata sa le cer chirie.In jurul liniei de inalta tensiune de 110kv se formeaza un camp electromagnetic daunator pt organism si distanta de costructie ar fi de minim 50 metri (neoficial)
Buna ziua. Din ce stiu eu, ENEL -ul nu face astfel de masuratori. Nici nu ar fi normal, odata ce ei polueaza electric si electromagnetic, iar daca dvs ii actionati in instanta, sa-i reclamati cu masuratorile facute tot de ei, adica sa fie si parat si martorul dvs. Cred ca sunt firme care au aparatura ultra performanta, doar trebuie sa le gasiti. Eu am facut aceste masuratori cu o unitate militara specializata pe acest domeniu
Am un teren intravilan la strada principala în loc.Parava. Bacău și pe el se găsește un stâlp de electricitate cu transformator la 1,5m distanta de gardul de la drum si la care ajung 3 fire de curent de la alt stil dar care este pe o proprietate vecina dar care îmi traverseaza proprietatea mea la cca 1/3 din suprafata astfel incit îmi reduce mult spațiul de construit. Ce as putea sa fac? Să îi acționez în instanță pe cei de la Eon , care ar fi costurile, ce rezultat as avea și cit timp ar dura un astfel de proces ?Mulțumesc mult
Stalp de electrificare pe teren
Daca pe terenul pe care vreau sa il cumpar se afla un stalp de inalta tensiune, care sunt restrictiile la constructie (distanta minima pe care trebuie sa o las ... (vezi toată discuția)