avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... TVA achizitii intracomunitare
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

TVA achizitii intracomunitare

Daca un PFA neplatitor de TVA achizitioneaza servicii (nu bunuri!) intracomunitare in valoare de sub 10.000 euro/an, trebuie sa achite TVA in avans, in tara?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 02:24, 12 Decembrie 2012
Pentru tranzactia descrisa mai sus trebuie sa se inscrie in R.O.I. si sa plateasca T.V.A. in Romania.

In Codul fiscal avem:

ART. 158^2 Registrul operatorilor intracomunitari
(1) Începând cu data de 1 august 2010, se înfiinţează şi se organizează în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Registrul operatorilor intracomunitari care cuprinde toate persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile care efectuează operaţiuni intracomunitare, respectiv:
[...]
e) achiziţii intracomunitare de servicii, respectiv cele pentru care se aplică prevederile art. 133 alin. (2), efectuate în beneficiul unor persoane impozabile stabilite în România, inclusiv persoane juridice neimpozabile înregistrate în scopuri de TVA potrivit art. 153 sau 153^1, de către persoane impozabile nestabilite în România, dar stabilite în Comunitate, şi pentru care beneficiarul are obligaţia plăţii taxei potrivit art. 150 alin. (2).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achiziitii intracomunitare srl-d luizaradoi luizaradoi Am un SRL-D neplatitoare de tva si doresc sa achizitionez o masina autoutilitara noua din Bulgaria. Dealerul auto de la care voi cumpara a acceptat sa imi ... (vezi toată discuția)
Pot lucra in germania cu pfa romanesc? mifotea mifotea Salut, tocmai mi-am facut un PFA, vreau sa merg in Germania pentru a colabora cu un unchi in domeniul spectacolelor. Mai exact montari de scene de concert si ... (vezi toată discuția)
Pfa inregistrare in roi? flintes flintes Buna ziua ! In legatura cu inregistrarea mea ca PFA neplatitor de TVA in ROI mi sa raspuns. Pentru a desfasura o activitate in UE trebuie sa ma inscriu in ROI ... (vezi toată discuția)