Pentru mine este ceva neclar in legatura cu aces subiect. Daca firma pleaca/restructureaza si ni se dau salarii compensatorii din care putem trai lejer sa zicem peste 5-6 luni, daca dupa acele 6 luni cer somaj se mai acorda ? sau l-am pierdut pentru tot restul vietii?
Am inteles ca somajul in functie de cotizatie poate fii maxim 12 luni pt tot restul vietii?
Asta cumva ne intrebam si noi, cumva daca ne mai luam zile de concedii sa le catalogheze ca disciplina neadecvata? Cumva sa concedieze fara nicio obligatie fata de angajati pe motiv disciplinar?
Daca se depune cerere de CFP angajatorul poate aproba sau nu cererea respectiva .. in cazul in care nu se aproba, angajatul este obligat sa vina la munca .. lipsa nemotivata de la serviciu poate duce la desfacerea disciplinara a c.i.m.
Eu marti sunt programat la un interviu de la ora 14. Daca ma invoiesc jumatate de zi la sef direct (care imi este prieten vechi), HR sau conducerea firmei, imi poate face ceva astfel incat sa nu isi mai respecte contractele de concediere (CCM) ? Va multumesc
Ar trebui sa faceti o cerere de invoire pentru ziua respectiva, incepand cu ora 14 ... veti fi lipsi de a fi pus in fata unor suprize, in cazul in care aveti o astfel de cerere aprobata.... Verba volant, scripta manent.
Dreptul la somaj
szellm
Salut, sunt mamica in CCC , pe data de 3.09.2012 trebuie sa ma intorc la servici, insa am aflat ca postul meu s-a desfiintat, as dori sa stiu daca am dreptul ... (vezi toată discuția)