avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Act constitutiv actualizat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Act constitutiv actualizat

Am o societate comerciala infiintata in 1992 care are statut + contract de societate. (Nu s-a facut pana acum act constitutiv actualizat). Dupa care din cele 2 documente intocmesc actul constitutiv? Si trebuie sa copiez cuvant cu cuvant (exceptand modificarile survenite pe parcurs + partea sociala de 10 lei in loc de 100 000 lei si altele inerente) din statut/contract??
Eu am facut in felul urmator: am scos un certificat constatator de la ORC si m-am apuca sa copiez textul din statut.. dar nu stiu daca e corect asa. Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 17:31, 12 Decembrie 2012
Actul constitutiv in asamblul lui cuprinde, atunci cand sunt cel putin doi asociati, contractul de societate si statutul acesteia. Daca refaceti actul constitutiv trebuie sa inscrieti valoarea actuala a unei parti sociale, respectiv in "leul greu" (RON).
Ok, am facut asta. Mai o intrebare: la firma respectiva exista 2 asociati, din care unul are procura notariala de la celalalt: care il imputerniceste "sa semneze pentru firma oriunde va fi nevoie, inclusiv si pentru schimbarea sediului firmei, la deschiderea punctelor de lucru, la cooptarea noilor asociati etc si de asemenea, pentru tot ce este necesar pentru o firma infiintata in Romania".
Eu doresc sa reiau activitatea societatii, aflata in suspendare + prelungire mandat administrator pe perioada nelimitata. In hotararea AGA la suspendare i-am trecut pe cei 2 asociati din care unul reprezentat de celalalt prin procura. Dar acum, pt ca e necesar si act c-tin actualizat e corect sa scriu asociatata....... reprezentata de celalata asociata prin procura ......? Practic, in felul acesta, asociata care are procura din partea celeilalte va semna in 2 locuri, atat pt ea, cat si pt celalalt asociat. Multumesc!
E corect.
Pot sa fac o hotarare Aga din 12.12.2012 in care asociatii sa hotarasca reluarea activitatii societatii cu 01.06.2012? Multumesc din nou! Sunt atat de multe lucruri aparent nesemnificative, dar f importante...
Nu, nu puteti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseala in actul constitutiv actualizat ririana ririana ma confrunt cu urmatoarea problema: am actualizat actul constitutiv in urma unor modificari aduse acestuia, dar....avocatul mi-a spus ca in vechiul act ... (vezi toată discuția)
Procura speciala printr-o procura speciala un asociat a fost imputernicit de catre ceilalti doi asociati sa modifice actele constitutive ale societatii, inclusiv retragerea lor ... (vezi toată discuția)
Schimbare de nume la o asociatie sportiva dodikyo dodikyo Buna ziua. Am o asociatie sportiva, care a fost infiintata in 2010 si functioneaza si in momentul de fata. As dori sa schimb numele asociatie. Precizez ca ... (vezi toată discuția)