avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent insertie

Am inteles ca mai nou si persoanele care au ales varianta de 2 ani - concediu de crestere a copilului pot sa revina mai devreme la lucru si primesc stimulentul de insertie de 500 ron. Ce se intampla daca dupa ce revin la lucru seful ma da afara, pierd si stimulentul de insertie?(spun asta pt ca nu ma suporta si ultimele luni la lucru inainte de nastere m-a terorizat cu amenintari ca ma da afara, cauta motive sa imi vorbeasca urat....chiar mi-a zis la un moment dat ca "imi da un sut in c*r si ma da afara"-scuzati expresia, asa s-a exprimat) Nu ne descurcam cu banii si nu stiu ce as putea face sa fie mai bine... Ce ma sfatuiti sa fac? Si inca ceva...seful poate sa refuze sa ma primeasca inapoi la lucru?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:13, 28 August 2018
Intr-adevar, concedierea este interzisa pe durata platii stimulentului de insertie.

In speta, sotul dvs poate contesta in instanta decizia de concediere.

Da ,dar mie mi-a venit că sa dau banii înapoi 130 de milioane
Probabil pentru perioada in care nu s-a realizat venituri.
Da și atunci pe cine sa atac??? Deci nu mai știu ce să fac,da așa este pentru veniturile nerealizate dar șeful lui avea dreptul să ii desfacă contractul timp de 2 ani și 6 luni???deci eu asta nu înțeleg și dacă e așa statul de ce a mai trimis stimulentul daca el nu a mai realizat venituri?
Nu cred ca statul este de vina ... legea prevede obligatia beneficiarului de a anunta Primaria in termen de 15 zile lucratoare orice modificare intervenita in situatia sa, de natura sa determine incetarea platii stimulentului de insertie.

Decizia de concediere se contesta la Tribunalul in raza caruia sotul dvs are domiciliul. In speta, se cheama un judecata angajatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada stimulentului de insertie crynaku crynaku tata daca solicita stimulentul de insertie ,pe perioada pana implineste copilul 2 ani,angajatorul il poate da afara din serviciu (vezi toată discuția)
Somaj sau concediu crestere copil danapauss danapauss am o fetita cu handicap grad 1,sunt asistent personal,am nascut in septembrie un baietel si am optat sa raman angajata si sa primesc stimulentul de ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie!? petronel11 petronel11 Buna ziua. Am o colega aflata in CCC, pe data de 28.08.2014 copilul implineste un an (tatal indeplineste conditiile prevazute in OUG 111/2010). Conform OUG ... (vezi toată discuția)