avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Declaratia D112
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Declaratia D112

Buna ziua . Am studiat putin aceasta declaratie ca sa vad daca cuprinde evidenta nominala a persoanelor. Vin si intreb : cum poate o persoana care are contract de mandat si cim sa fie trecuta in aceasta declaratie , sau mai bn. zis , cum poate fi trecuta? acest lucru se intampla in as. de prop. cei de la anaf nu au observat? sau poate este corect ! Sper ca am fost inteles.
Cel mai recent răspuns: eugarizn , utilizator 12:49, 14 Decembrie 2012
Situatia incare va aflati nu este buna, Presedintele nu poate fi casier . Refaceti angajamamentul , admi nistratorul poate cumula si functia de casier, ca faceti " aranjamente" intre dv pentru a va ajuta este altceva,dar legal trebuie sa fiti in regula. Atata timp cat li se platesc taxele cei de la anaf inca nu se sesizeaza insa daca se vor sesiza veti avea probleme ,fiind un conflict de interese ,presedintele ce face? se controleaza singur ,isi aproba singur platile efectuate,etc? si nu numai cu cei de la anaf puteti avea probleme, exista si controale de primarie sau alte institutii ale statului.Incercati sa rezolvati ,purtati o discutie impreuna cu membrii comitetului executiv si puneti lucrurile la punct.
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2012
CRINA1, utilizator
eugarizn a scris:
Am studiat putin aceasta declaratie ca sa vad daca cuprinde evidenta nominala a persoanelor. Vin si intreb : cum poate o persoana care are contract de mandat si cim sa fie trecuta in aceasta declaratie , sau mai bn. zis , cum poate fi trecuta? acest lucru se intampla in as. de prop. cei de la anaf nu au observat?

Intrebandu-va daca cei de la ANAF au observat, asta insemna ca dumneavoastra ati depus o asemenea declaratie unde o persoana este platita atat pe contract de mandat cat si pe CIM.
Altfel nu aveau cum sa observe, nu?
In acest caz nu mai au rost intrebarile de genul "cum poate fi trecuta..."

In rest sunt de acord cu raspunsurile de mai sus. Presedintele trebuie sa ramana presedinte platit pe baza contractului de mandat. Daca preia unele din sarcinile administratorului, se discuta in comitet si i se poate mari indemnizatia de presedinte pentru perioada cat are si unele atributiuni de casier, contabil, administrator...

Domnule adriantot . Eu nu am depus nicio declaratie la ANAF sau in alta parte , eu sunt un " biet " locatar ( care suporta mizeriile unora ) si solicitand unele documente ale asociatiei si refuzandumi acest drept , doresc sa stiu daca presedintele care are contract de mandat mai detine si functia de casiercu CIM, numele lui poate fi evidentiat in acea declaratie in ambele cazuri si daca este legal. Ca cei de la ANAF observa sau nu, vom vedea , s ar putea sa merg si acolo , de cei de la primarie m am saturat. Cineva imi spune ca in loc sa faci /nspe declaratii , intocmesti numai o singura declatie care le cuprinde pe toate , probabil ca cei din asociatia noastra asa fac , de aceea am intrebat :daca o persoana care are contract de mandat si CIMpoate fi evidentiata in acea declaratie . Crina , in legatura cu purtarea unei discutii cu membrii C.ex. pentru a pune lucrurile la punct , va pot spune doar atat :nu am cu cine ,ei formand un " grup compact " si de aceea doresc sa rezolv aceasta problema ( daca se poate ) si va cer un sfat pentru care va multumesc.
Initial si eu ca si dl Adrian am dedus ca lucrati in cadrul asociatiei:D
Daca spuneti ca nu se poate discuta cu dansii este foarte rau, va sfatuiesc sa le faceti o adresa scrisa prin care sa cereti lamuriri despre aceasta situatie de incompatibilitate si conflict de interese in care se afla presedintele blocului dv impreuna cu ceilalti membrii ai comitetului. Aveti doua posibilitati : faceti cererea scrisa, va duceti la sediul asociatiei sa o depuneti si cereti numar de inregistrare si raspuns in termen legal ,tot in scris, fie le trimiteti prin posta dar la fel le cereti raspunsul in scris.Dv. le puteti specifica un singur lucru: nu este legal ceea ce fac dansii,acest lucru este clar ca buna ziua.Nu se poate ca presedintele sa aiba si contract de mandat si contract individual de munca si nici nu poate fi si presedinte si casier.Totodata sa le specificati in scrisorica faptul ca : daca nu veti primi raspuns si situatia nu va fi indreptata dv veti depune reclamatie la itm ,anaf, etc.iar amenda nu o vor plati locatarii ci dansii.
PS: puteti face o cerere separata in care sa specificati :conform legii 230/2007 si hg 1588/2007 ca si proprietar al condominiului aveti dreptul sa vedeti orice factura sau act al asociatiei in urma unei cereri depuse catre presedinte si membrii comitetului executiv(si acolo le insirati actele pe cere le doriti dv sa le vizualizati)
Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2012
CRINA1, utilizator
Crina , multumesc pentru raspuns. Am facut demersuri atat la asociatie cat si la Primarie ( de aceea am spus ca nu doresc sa mai vorbesc despre ei - e vb. de Primaria sect. 3 ) raspunsul : este legal ca un presedinte cu contract de mandat poate sa fie si casier in acelasi timp cu CIM. Ca sa i dau in judecata , dureaza mult si cheltui niste bani si in plus noi platim niste taxe . Am sa incerc cu o petitie la ITM si ANAF ,sa vad daca o sa reusesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata presedinte asociatie de proprietari ostaciuc ostaciuc Buna ziua, In asociatia de proprietari unde locuiesc, presedintele este functionar public (lucreaza in Senat). Ma intreb daca poate fi platit legal si in ... (vezi toată discuția)
Angajare administrator asociatie proprietari maryred maryred Ce modalitati legale exista pentru angajarea unui administrator pentru o asociatie de proprietari? Evident ca noi, fiind o asociatie cu numai 20 de ... (vezi toată discuția)
Remunerare functii in asociatiile de proprietari machiador machiador Va rog mult sa ne explicati corect. In cazul in care la o asociatie de proprietari presedintele are si functia de casier , nu are contract de munca ... (vezi toată discuția)