buna dimineata
va rog sa imi dati un sfat, daca se poate
administratia blocului m-a actionat in instanta pentru o suma de bani ( cote intretinere+penalizari+executor+cheltuieli de judecata ) , am contestat suma , in scris, si am explicat de ce refuz sa platesc. dosarul este pe rol si avem termen in ianuarie 2013...administratia pretinde aceste sume de bani pentru perioada 2009 - septembrie 2012; am fost la administratie sa achit intretinerea pentru luna octombrie 2012 si au refuzat sa primeasca banii si mi-au spus ca nu vor primii nicio suma de bani decat daca accept, printr-un angajament de plata, TOATA suma pretinsa de ei; in caz contrar nu imi vor incasa nicun ban pana la proces si acolo vor face o cerere prin care vor cere adaugarea la suma pretinsa si cotele de intretinere pentru octombrie 2012-decembrie 2012 + penalizari. ce pot face? Va multumesc
@ynocentta,
Noi va intelegem dar nu pricepem. Ce spuneti dumneavoastra nu este logic. Lasati-o asa si scoateti aceast raspuns din culegerea dumneavoastra de raspunsuri.
Ca sa ne convingeti deschideti un cont la o banca si bagati acolo un leu pe care asociatia mea sa-l poata scoate. Dupa ce-l incasez va trimit inapoi 10 lei.
Ca cineva sa deschida cont la banca pentru o asociatie trebuie sa demonstreze cu niste documente ca reprezinta asociatia cu pricina si ca....asociatia este persoana juridica: statut, PV de alegere a presedintelui actual, prezentarea acestuia pentru specimenul de semnatura, o imputernicire semnata si stampilata de presedinte pentru persoana delegata sa deschida cont, documentul CIF al asociatiei.....
Este foarte dificil sa ajungi sa deschizi un cont bancar pentru o asociatie. E multa birocratie.
Deci nu, nu se poate ca oricine sa faca cont asociatiei numai asa, ca sa aiba unde depune niste bani....
Referitor la deschidere cont: asa o fi, este multa birocratie, dar se pare bancile au dreptate. De curand, aici pe forum cineva solicita niste lamuriri cu privire la modalitatea de a deschide un cont bancar si nu stia unde sa mearga sa faca rost de documentele cerute de banca... deci nu este simplu. Mai mult, cum poate un cetatean sa deschida un cont pe numele as. de prop. si mai ales cum poate as. sa scoata acele sume? Cine semneaza? Are nevoie de specimen de semnatura?
Nu va mai complicati. Oricum achiesez 100% la mesajul lui @adiriantot.
Haideti sa-l ajutam pe initiatorul topic-ului, daca putem.
@alexaxa, acum vii cu alte informatii, care complica si mai mult lucrurile. In fine, eu mentin cele spuse mai sus, pentru ca aceasta este procedura corecta. Se pare ca, asa cum recunosti, deja esti o persoana cunoscuta in asociatie... Nu vreau sa ma pronunt asupra altor aspecte, mai bine zis nu stiu de ce nu ti-ai achitat la timp obligatiile de plata catre as. prop - este treaba ta si singur trebuie sa o gestionezi. Ca nu predai la timp consumurile de apa - iar este o chestiune care deranjeaza activitatea multor as. de prop. Stimabile, nu insist, dar este o treba simpla: trebuie sa faci ce face toata lumea si atunci elimini aceasta discutie. Ca exemplu, pot sa-ti spun cum procedam noi pentru a intra in posesia consumurilor declarate de proprietari:
- fiecare proprietar este ”dotat” cu o fisa de evidenta lunara a indecsilor de AR si ACM; pe data de 24 a lunii (data la care fac lecturarea si furnizorii), toti proprietarii (cu exceptiile de rigoare) fac lecturarea apometrelor din casa, inscriu noile valor in fisa despre care spuneam si au timp pana cel tarziu data de 5 a lunii urmatoare sa prezinte, la asociatie consumul si nr. de persoane; asociatia are un centralizator cu proprietarii, pe scari in care este trecuta situatia declarata de proprietar, data si semnatura admin-ului;
- la usa sediului exista o cutie postala pentru corespondenta, dar in care si proprietarii pot depune tot felul de cereri, inclusiv, pe niste formulare pot depune situatia consumurilor de AR/ACM;
- se poate folosi telefonul asociatiei sau al admin-ului;
-se poat trimite consumurile prin e-mail.
Deci posibilitati sunt. Daca mai este si buna-vointa, atunci totul este OK! In momentul cand, chiar in conditiile aratate, proprietarul nu colaboreaza de nici-o culoare cu asociatia, prin Regulament i se repartizeaza cetateanului un pausal de 7mc/ peresoana si am incheiat discutia.
................................
Nu mai intru in detaliile conflitului cu asociatia, insa pot sa afirm cu tarie ca introducerea pe lista de plata a unor cheltuieli judiciare (onorariu avocati, etc.) este o actiune gresita a as. prop. Noi am mai discutat aceste aspecte, aici pe forum si in mod logic am ajuns la concluzia de mai sus. Este adevarat ca in vederea recuperarii cheltuielilor de judecata, asociatia face niste plati, dar, in vederea recuperarii acestor cheltuieli trebuie sa astepte sentinta finala in care la capatul de cerere privin cheltuielile de judecata, instanta se va pronunta - de obicei se aproba, deci de-abia atunci vor trebui sa le repartizeze debitorului aflat in proces.
Deci, in conditiile aratate, trebuie sa achitati - direct la casieria asociatiei numai sume ce reprezinta debite la intretinere incepand cu prima luna din 2009, iar la termenul din ian. 2013 sa faceti dovada cu chitante, a diminuarii debitului pentru care ati fost actionat in instanta.
Sunt de acord cu ceilalti utilizatori care v-au recomandat sa apelati la serviciile unui avocat, pentru ca observ ca situatia este cam incurcata... Daca ”scapati” cu bine din aceasta incercare, poate faceti eforturi de a intra in normalitate pentru ca in final, toate, dar absolut toate cheltuielie facute de as. prop. in vederea recuperarii debitelor va vor fi imputate - si pe buna dreptate!
Mult succes!
Putin :offtopic: , dar poate ajuta experienta mea legata de banci si deschiderea conturilor
Eu in calitate de Presedinte in 2010 am deschis contul la "leutzul olandez"
A trebuit sa duc TOT dosarul asociatiei de acte si procese verbala de infiintare, de asociere, de alegere presedinte, componenta CEx.
Totul bine si frumos, l-au copiat pe tot, pe langa cateva (vreo 10) alte hartii completate si semnate.
Anul acesta s-au hotarat sa verifice si sa actualizeze datele Asociatiei. Binenteles ca nu mai eram eu Presedinte, ci Administrator. Ei au fost instiintati de acest aspect la momentul respectiv printr-o hartie simpla.
Ei bine, iar caram tot dosarul, de data asta si urmatoarele PV-uri ale AG de schimbare Presedinte si membrii CEx.
Declaratii peste declaratii de la noul Presedinte.
Totul bine si frumos, pana intr-o zi cand am gasit contul blocat.
Ia ghiciti, mai trebuia un act: Declaratie pe propria raspundere NOTARIALA a Presedintelui ca el este presedinte si ca aceasta este componenta CEx.
Deci ia "dosarelele" in brate si pe Presedinte de manuta si fuga la Notar.
Acum vad ca de 1 luna nu au mai zis nimic, contul e bine mersi. Sper sa dureze asa.
Acum, dupa aceasta scurta relatare sa-mi explice mie cineva (in speta @ynocentta) cum ar putea Popescu de la ap. x sa deschida cont pe numele asociatiei la care, culmea, asociatia sa mai aiba si acces. Si inca ceva, daca prin absurd ar si putea cine suporta toate comisioanele acelui cont? Ca doar nu o sa stea asociatia cu 10 conturi la 10 banci diferite ca asa au vrut 10 Popescu.
Deci Asociatiile, conducerile acestora (Presedinti, Administratori) sa faca bine sa bage la cap ca suntem in secolul 21 si contul in banca este un beneficiu, si sa-l comunice proprietarilor.
Aici au o vina si bancile ca nu vor sa comunice conturile persoanelor juridice/ fizice.
Ingtrebarea este simpla: Stimata Banca X, eu Gigel (nici nu mai conteaza in ce calitate) va rog sa-mi comunicati daca Z SRL sau Asociatia cutare are cont deschis la banca Dvs. si numarul acestuia.
Ce se poate intampla daca lu Gigel i se raspunde? Nimic. Daca e rauvoitor Gigel nu are ce face cu aceste informatii.
Proces pe rol
seceleanugina
Buna ziua,
Anul trecut am fost data in judecata de administratia de proprietari iar procesul este inca in derulare. Administratorul s-a schimbat intre timp ... (vezi toată discuția)