avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... refuz plata intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

refuz plata intretinere

buna dimineata
va rog sa imi dati un sfat, daca se poate
administratia blocului m-a actionat in instanta pentru o suma de bani ( cote intretinere+penalizari+executor+cheltuieli de judecata ) , am contestat suma , in scris, si am explicat de ce refuz sa platesc. dosarul este pe rol si avem termen in ianuarie 2013...administratia pretinde aceste sume de bani pentru perioada 2009 - septembrie 2012; am fost la administratie sa achit intretinerea pentru luna octombrie 2012 si au refuzat sa primeasca banii si mi-au spus ca nu vor primii nicio suma de bani decat daca accept, printr-un angajament de plata, TOATA suma pretinsa de ei; in caz contrar nu imi vor incasa nicun ban pana la proces si acolo vor face o cerere prin care vor cere adaugarea la suma pretinsa si cotele de intretinere pentru octombrie 2012-decembrie 2012 + penalizari. ce pot face? Va multumesc

Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 10:38, 8 Aprilie 2013
Bancile sunt obligate sa ceara tot felul de acte si formulare completate pentru ca Banca Nationala previne spalarea banilor negri. Eu cred ca si acolo sunt niste birocrati care dupa ce primesc documentatiile, le arunca repede la gunoi, spunand ca au facut verificari . Altfel cum poate cineva verifica milioane de conturi bancare ?.
adriantot a scris:

Ca sa ne convingeti deschideti un cont la o banca si bagati acolo un leu pe care asociatia mea sa-l poata scoate. Dupa ce-l incasez va trimit inapoi 10 lei.

Sunteti dator vandut
Maniera prezentata de mine functioneaza cu deosebit succes de ,mult timp,mai ales ca asigura proba temeinica si indubitabila in instanta de respectul ,buna credinta si interesul proprietarului de a nu acumula restante la asociatia de proprietari
Sunt cazuri in care asociatia de proprietari este nevoita sa faca eforturi pentru a ridica sumele,pe care in termen legal proprietarul le depune in cont cu specificatia c/v intretinere luna X

@arocks
Comisioanele le suporta titularul de cont,acestea comisioanele avand o valoare mult mai mica decat prejudiciile cauzate de frecusurile cu asociatia,,programul de casierie
@Adam Grecu...cand mi s-a cerut , de catre asociatie in 2011, sa semnez un acord de plata pentru esalonarea datoriei, am fost de acord , singura obiectie fiind marimea penalitatilor - suma mi se parea foarte mare si am convenit, de comun acord, sa vedem ce va hotari instanta cu privire la penalitati , repet , aveau dreptate si am platit ce era de platit. dupa ce instanta le-a respins actiunea, unul dintre motive fiind si modul de calcul al penalitatilor, au facut o verificare interna si s-a ajuns la concluzia ca se adaugase un "zero",din greseala sau nu habar nu am, in loc de 525 aparea 5025 si asa s-a depus in instanta; dupa aceasta intamplare contabila si jurista au fost concediate ( asta a fost decizia comitetului executiv, eu nu am avut nicio implicare in aceasta decizie si nici nu am aflat decat dupa multe luni de zile ), dar respectivele doamne aveau prieteni in asociatie asa ca anul acesta nu a mai fost drept ce au facut , este o vendeta. eu m-am incadrat in termenul de depunere a indexurilor , dar nu mi-au fost luate in calcul pentru ca nu am nicio dovada ca le-am depus "pana pe 5" , contabila mi-a spus ca le-a primit "pe 10" asa ca ...la pausal. nu sunt genul care sa urlu sau sa ma cert asa ca am incercat sa vorbesc cu cineva din asociatie sa vad ce se intampla, dar presedintele interimar a fost numit in septembrie asa ca, toata vara, orice incercare a mea de a ma adresa asociatiei a fost sortita esecului si,asa, "pausal dupa pausal" am devenit si eu refractar la orice intelegere "de la om la om" cu asociatia si am inceput sa cer lamuriri in scris, acum sunt hotarat sa merg in instanta si sa ma si apar . e drept ca DACA vor castiga mi se vor imputa niste cheltuieli care pot fi mai mici sau cel mult egale cu ce cer ei acum , dar mi se pare stupid sa mi se spuna "te-am dat in judecata si avocatul ne costa 1050ron asa ca da-ne banii si mai trebuie sa ne dai inca 800ron pentru procesul pe care noi NU l-am castigat in 2011"; daca ar fi angajat un avocat care cerea 100.000ron ce faceam?! e stupid sa mi se raspunda , in scris, ca "facem cheltuiala si apoi o repartizam celui pentru care s-a facut" si mi se spune ca au voie sa faca acest lucru cf HG 1588/2007 art.49 - cheltuieli pe beneficiar - ".... alte servicii individuale catre proprietari" -actionarea mea in instanta este un serviciu pe care mi-l face asociatia ( halal serviciu ) :). de asemenea - "iau bani de la tine doar daca recunosti, in scris, toata suma pe care eu ti-o cer" - imi suna a santaj, gresesc?
Recunosc ca sunt niste marlanii pe-acolo, pe la asociatia dvs. Sa gresesti asa cu in zero pus aiurea, da, este grav. Parerea mea este ca trebuiau sa se sesizeze inca de cand dumneata ai avut indoieli cu privire la acea suma. Oricum, precizez ca chiar si atunci trebuia sa soliciti eliberarea unui document oficial prin care sa demonstreze corectitudinea acelui calcul. In fine, am mai spus si repet: cheltuielile de judecata le stabileste instanta si apar distinct ca si capat de cerere in sentinta care este comunicata partilor implicate. Daca cheltuielile de judecata au fost de 100.000 lei si asociatia a reusit sa demonstreze acest lucru, atunci in sentinta finala apare clar acest lucru, fiind obligat sa achitati acea suma. Daca inca nu este nici-o sentinta, ii trimiteti la plimbare.
Daca ziceti ca acum este un alt presedinte, incercati sa discutati problemele dvs. in prima sedinta de com. executiv, asa ca de la vecin la vecin, clarificati si faza cu pausalul. Si noi avem asemenea probleme, dar daca diferenta dintre cantitatea de apa declarata de proprietari (cu exceptiile despre care vorbim) si cea trecuta prin contorul de bransament este relativ mica, reducem si noi valoarea pausalului trecut la unul sau la doi proprietari. Oricum, nu stam cu degetul in gura, acum in epaca telefoanelor mobile... Sunam omul, ii atragem atentia ca a uitat sa aduca consumul... De obicei (iar cu exceptii), problema se rezolva.
Va doresc mult succes in rezolvarea tuturor problemelor, cu speranta ca aici pe forum ati primit sfaturi bune!
ynocentta a scris:
Sunteti dator vandut

Sunteti simpatica si va inteleg. Va inteleg pentru ca raspunzand la orice intrebare, pe orice tema de pe avocatnet, cred ca nu aveti timp sa cititi si ceea ce se scrie si de aceea nu ati cititi mesajele scrise pe acest subiect de la ultima dv interventie pana acum.
Ar fi bine ca unii sa se mai opreasca din a vorbi sau a scrie pentru a avea timp sa mai si gandeasca sau macar sa citeasca pentru a se documenta.

Alte discuții în legătură

Restanta chiriasului si problemele proprietarului. prietenulomului prietenulomului Am un apartament inchiriat de 5 ani unui domn. Am contract inregistrat la administratia financiara cu clauze cu tot ce trebuie . Acesta a ramas restantier la ... (vezi toată discuția)
Contul bancar si fondul de rulment mariusmar mariusmar Va rog sa ma lamuriti daca este obligatoriu \\\" fondul de rulment \\\" ( ce valoare trebuie sa aiba ? ), si deasemenea daca este obligatoriu contul bancar al ... (vezi toată discuția)
Proces pe rol seceleanugina seceleanugina Buna ziua, Anul trecut am fost data in judecata de administratia de proprietari iar procesul este inca in derulare. Administratorul s-a schimbat intre timp ... (vezi toată discuția)