avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Taxare inversa achizitie lemn pentru constructii
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Taxare inversa achizitie lemn pentru constructii

In cadrul firmei s-a achizitionat scandura pentru construirea unui mobilier in hala de productie. Vreau sa stiu care este regimul TVA la cumpararea acestui material.Se aplica taxarea inversa sau se foloseste alt procedeu? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 16:24, 13 Decembrie 2012
ART. 160 Măsuri de simplificare
(2) Operaţiunile pentru care se aplică taxarea inversă sunt:
b) livrarea de masă lemnoasă şi materiale lemnoase, astfel cum sunt definite prin Legea nr. 46/2008 - Codul silvic, cu modificările şi completările ulterioare.

Anexa definitii din legea nr. 46/2008
16. Masa lemnoasa - totalitatea arborilor pe picior si/sau doborati, intregi sau parti din acestia, inclusiv cei aflati in diferite stadii de transformare si miscare in cadrul procesului de exploatare forestiera

17. Materiale lemnoase - lemnul rotund sau despicat de lucru si lemnul de foc, cheresteaua, flancurile, traversele, lemnul ecarisat - cu sectiune dreptunghiulara sau patrata -, precum si lemnul cioplit. Aceasta categorie cuprinde si arbori si arbusti ornamentali, pomi de Craciun, rachita si puieti.

intre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de tva se aplica taxare inversa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea de arbusti ornamentali si a arborilor ornamentali miklos_elena miklos_elena Buna ziua, vanzarea de material saditor -ca arbusti ornamentali si arbori ornamentali intra sub incidenta masei lemnoase ? pentru aplicarea taxarii ... (vezi toată discuția)
Factura cu tva sau fara? calin1973 calin1973 Buna ziua Am achizitionat (ca si SRL platitor de TVA) 3.5 mc cherestea de rasinoase (fara TVA conform legislatiei - cu taxare inversa). Eu trebuie sa vand ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, .pentru vanzarea de rumegus intre 2 societati platitoare ... cristina.stan cristina.stan buna ziua, .pentru vanzarea de rumegus intre 2 societati platitoare de tva se aplica taxare inversa? multumesc! (vezi toată discuția)