Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Pentru incheierea exercitiului financiar 2012, se declara in D100 impozitul pe profit la fel ca si in anul precedent? Adica declaram si platim impozitul trimestrului IV la acelasi nivel cu cel din trim III, urmand sa regularizam diferenta in declaratia 101?
Nu se mai declara si nu se mai plateste impozitul trimestrului IV la acelasi nivel cu cel din trim. III. Se va declara totul in declaratia 101 care se depune pana pe 25.03.2013.
Codul Fiscal, art. 35, alin. 1
Prin Declaratia 100 (care are termen de depunere tot 25.03.2013) vor regulariza impozitul doar:
- persoanele juridice străine şi persoanele fizice nerezidente care desfăşoară activitate în România într-o asociere cu sau fără personalitate juridică;
- persoanele fizice rezidente asociate cu persoane juridice române, pentru veniturile realizate atât în România cât şi în străinătate din asocieri fără personalitate juridică; în acest caz, impozitul datorat de persoana fizică se calculează, se reţine şi se varsă de către persoana juridică română.
Normele Metodologice pct. 99^5 - cu referire la art. 35 din Codul Fiscal
Din Codul fiscal:
"ART. 34 Declararea şi plata impozitului pe profit (în vigoare de la 1 ian. 2012)
(1) Declararea şi plata impozitului pe profit, cu excepţiile prevăzute de prezentul articol, se efectuează trimestrial, până la data de 25 inclusiv a primei luni următoare încheierii trimestrelor I - III. Definitivarea şi plata impozitului pe profit aferent anului fiscal respectiv se efectuează până la termenul de depunere a declaraţiei privind impozitul pe profit prevăzut la art. 35."- adica pana la 25 martie
Raportarea prin declarația 406 poate fi dificilă și complicată, în special în ceea ce privește colectarea și verificarea datelor din diverse surse. Problemele pot apărea din diverse motive, cum ar fi erori de import/export, probleme de reconciliere a conturilor, erori de codificare a conturilor, dificultăți în găsirea informațiilor necesare și multe altele.
În cadrul cursului, vom discuta despre cele mai frecvente probleme întâlnite în raportare, cele mai bune practici în materie de verificări și corelații SAF-T, cum să faceți față problemelor și erorilor care pot apărea în timpul procesului de raportare, astfel încât să le rezolvați într-un mod profesionist și eficient.