Buna seara,
O cunostinta (X),a fost amendata cu 400 lei + 100 lei cheltuieli Pt.???,in urma unei plangeri facuta de cineva impotriva acestuia,acuzandu-l ca i-ar fi trimis un SMS prin care l-a amenintat cu moartea.
Dupa cate am inteles de la acesta,a primit deja o ordonanta de la parchet,unde se mentioneaza amenda si cheltuielile (probabil facute in cercetarea penala ?).
X, sustine ca nu a trimis niciun SMS catre nimeni,cu vreo amenintare.
X,nu foloseste o singura cartela SIM,ci cumpara mereu cartele,intrucat sunt mai ieftine decat daca ar reincarca. Nici macar nu stie daca respectiva cartela de pe care ar fi fost trimis SMS-ul,a fost a lui.
Singura proba in cauza,a fost aceea ca,reclamantul a adus un cunoscut al sau,care a sustinut ca nr. de la care s-a primit acel SMS,apartine lui X. Practic,a aratat organului de cercetare telefonul sau,unde era notat nr.acela iar in dreptul acelui nr.scrisese numele lui X.
Astfel,s-a emis ordonanta mentionata.
X,are drept sa faca plangere impotriva ordonantei,la procurorul-sef al parchetului.
Dar,considera ca,daca subalternul procurorului-sef a dat aceasta ordonanta,seful nu va face nimic impotriva subalternului,ci va respinge plangerea.
X,nu dispune de banii pt.amenda si cheltuieli,fiind un om sarac.
Dar,este sigur ca el nu a trimis niciun SMS de amenintare.
Ce ar putea face in acest caz ?
(Eu,as intreba,daca proba mentionata,este suficienta pentru a amenda pe cineva. Sau,de a pedepsi in vreun fel pe cineva.).Personal,mi se pare o aberatie...
Va multumesc.
Sa depune cereri, acuma la prim procuror, cum ar fi:
1. Sa se solicite companiei Orange/Cosmote (sau oricare ar fi) data la care a fost pusa in functiune cartela, IMEI-ul, tipul telefonului si daca e posibil locatia GPS dupa care s-a dat acel SMS... Mai ales daca e sub 6 luni de la data savarsirii infractiunii.
2. Sa fie testat respectivul poligrafic.
3. Confrutnare cu respectivii.
Si totodata in plangere sa se arate ca nu sunt probe...efectiv nu sunt probe. Si asta foarte clar si concis. O vizita la prim procuror cand are audiente nu ar strica.
Procurorul l-a "altoit" pentru ca a lasat sa se intelega ca e posibil ca numarul sa fi fost al lui, si a coroborat asta cu declaratia martorului.
A facut plangere la prim procuror.Acesta a respins-o pe singurul motiv ca reiese ca a fost nr. respectivului datorita declaratiei martorei,care a spus ca e nr. respectivului. Am ordonanta prim procurorului.Am citit-o si este clar asa. Deci,totul se bazeaza pe declaratia martorei. Nu mi se pare ceva normal....Dar ce mai e normal in tara asta cu privire la justitie ???
A facut acum plangere in instanta.Dupa citare,voi merge cu el sa ia dosarul din arhiva sa vad clar ce contine cercetarea si urmarirea penala. Curios este,ca politistii care au facut primele cercetari,il tot viziteaza si ii sugereaza sa nu mai faca plangere mai departe... Chiar curios.
Azi a inregistrat plangerea la judecatorie.
Altceva,deocamdata nu cred ca se mai poate face,decat in fata instantei.
Daca mai stiti ceva ce ar trebui facut acum,spuneti.
Va multumesc.
Test poligraf
alexandrugroza
Buna seara.
Subiectul propus de mine a fost intors pe toate partile, am citit pe internet cateva opinii interesante despre acest test poligraf.
Saptamana ... (vezi toată discuția)
Plasare caz
badboy20cm
Pentru care motiv se poate muta un dosar penal ,unde procurorul 1 da ordonanta de urmarire,iar apoi acest dosar este luat de catre alt procuror 2 care da ... (vezi toată discuția)