avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul si conditii de actionare Uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul si conditii de actionare Uzucapiune

As dori sa stiu cum trebuie sa procedez pentru a obtine terenul de sub cladirea pe care doresc s-o cumpar.
Ideea este ca aceasta cladire, care as dori s-o cumpar, este detinuta de o firma (care sia schimbat denumirea prin fuziune cu alta firma mai mare) dar care detine imobilul dinainte de '89. Nu au nici un act de proprietate, doar niste hartii prin care atesta ca au platit impozit pe un teren (care teoretic este cel de sub cladire), si faptul ca acolo de cand este cladirea este curent electric.(cladirea a fost in cadrul unui CAP).

Cum sa procedez ca sa pot sa iau si acel teren si sa il inscriu in CF?

Ar fi mai bine ca firma sa demareze procedura in instanta pentru dobandirea dreptului de proprietate inainte sa imi vanda mie cladirea sau o pot face si eu dupa ce cumpar cladirea?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:24, 15 Decembrie 2012
Fara a vedea ceva acte este f greu de dat un raspuns.

Ca principiu general puteti promova o actiune pentru dobandirea dreptului de proprietate prin uzucapiune asupra constructiei si accesiune asupra terenului, unind posesia dvs cu acea a autorilor.

Sfatul meu insa ar fi sa incheiat un antecontract sau o promisiune cu cei ce se pretind proprietari, actul de vanzare urmand a fi incheiat la momentul la care vor avea o hot judec definitiva si irevocabila care sa le constate dreptul de proprietate. Nu aveti de ce cumpara aceste imobile la care actualii posesori nu detin niciun fel de acte si apoi sa va luptai dvs si sa cheltuiti bani si timp prin instante, cel putin 2 ani de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren- conditii de dobandire a dr de proprietate prin uzucapiune iancutuila iancutuila va rog sa ma lamuriti si pe mine . in 1990 am cumparat un teren de 0,15 h pe care am construit o casa . avem doar o chitanta de mana si nu avem titlu de ... (vezi toată discuția)
Uzcapiunea mica sau dreptul de accesiune teodosie113 teodosie113 Buna dimineata!As dori si eu un raspuns scurt la intrbarea urmatoare. Daca nu detin un justitlu asupra unei parti dintr-o cladire ,dar am justitlu asupra ... (vezi toată discuția)
Dobandire act de proprietate sebastianSud sebastianSud As avea nevoie de ajutorul cuiva in legatura cu dobandirea actului de proprietate pentru un teren intravilan pe care s-a construit si o casa. Terenul a fost ... (vezi toată discuția)