avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Lipsa de folosinta expertiza
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Lipsa de folosinta expertiza

Care este baza legala de calcul pentru lipsa de folosinta folosita de un expert in constructii ? Instanta a dispus o asemenea expertiza de catre un expert autorizat al Judecatoriei. Si daca imi puteti oferi o lamurire privitoare la aplicabilitatea legii 114 a locuintei in cazul raporturilor de expertiza, aceasta lege este luata in considerare de expertul instantei, atunci cand intocmeste raportul de expertiza?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters191238 , utilizator 21:03, 16 Decembrie 2012
Liupsa de folosinta a locuintei se stabileste in raport de preturile chiriei pe piata la un imobil cu suprafata apropriata si conditii de locuit identice ,se va tine cont de pozitia imobilului, distanta fata de statii ,mijloace de transport, piete , centru etc .
Buna seara.
,,Legea 114/1996 - Legea locuintei M.Of. nr. 393 din data: 12/31/97; Reglementarea cadrului general de realizare, exploatare si administrare a locuintelor are la baza urmatoarele principii:
Accesul liber si neingradit la locuinta este un drept al fiecarui cetatean.
Realizarea locuintelor constituie un obiectiv major, de interes national, pe termen lung, al administratiei publice centrale si locale.
ANEXA Nr. 1 EXIGENŢE MINIMALE pentru locuinţe
A. Cerinţe minimale:
- acces liber individual la spaţiul locuibil, fără tulburarea posesiei şi a folosinţei exclusive a spaţiului deţinut de către o altă persoană sau familie;
- spaţiu pentru odihnă;
- spaţiu pentru prepararea hranei;
- grup sanitar;
- acces la energia electrică şi apa potabilă, evacuarea controlată a apelor uzate şi a reziduurilor menajere.''
Lege exista dar nu se prea pomeneste de ea in expertize.Exista tabel cu spatiile si suprafetele minime pentru incadrarea in locuirea corecta si corespunzatoare a persoanelor, indiferent de sex, cultura, religie, etc.
Va multumesc,
Marin Baescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiul locuibil ovidiu78tz ovidiu78tz Va rog sa ma lamuriti daca sunteti amabili care este definitia spatiului sau a imobilului locuibil deoarece la aplicarea TVA de 5% unul ditre criterii este ... (vezi toată discuția)
Tva 5% in 2024 pentru antecontract imobiliare in 2023 alex_icb alex_icb Buna ziua, am o intrebare, in 2023 am semnat o promisiune de vanzare cumparare cu TVA 5% pentru un imobil semifinisat. Vreau sa stiu daca o sa il ... (vezi toată discuția)
Discriminare la acordarea cartii de identitate Gabriela Mitroi Gabriela Mitroi Speta: Am act de proprietate pe o magazie care este racordata la utilitati. Exista contract la Apanova, la Enel, la GDF Suez si Telekom. Alta proprietate nu ... (vezi toată discuția)