avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Obligativitatea cazierului fiscal la noii membrii ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Obligativitatea cazierului fiscal la noii membrii cooptati in ong

Cazierul fiscal este obligatoriu pentru noii membri ai unei asociaţii/fundaţii numai daca ei sunt alesi ca reprezentanti legali ai acestora prin actul de constituire sau statut, să acţioneze în raporturile juridice cu terţii, individual sau colectiv, în numele şi pe seama persoanei juridice.
Decizia Completului ÎCCJ nr. 10/2012 a fost publicată în Monitorul oficial nr. 495 din 19 iulie a.c.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 20:03, 15 Decembrie 2012
Opinia mea este ca la infiintarea unei asociatii si fundatii este necesara prezentarea cazierului fiscal pentru membrii fondatori, iar dupa infiintarea asociatiei sau fundatiei, respectiv cand aceasta exista deja, numai in cazul cand noii membrii cooptati vor avea calitatea de reprezentanti legali.
Foarte buna observatia dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier fiscal ong ContSters284525 ContSters284525 opinii cu privire la cazierul fiscal ptr. consiliul director al asociatiilor, a membrilor activi dintr-o asociatie, astept comentarii, multumesc (vezi toată discuția)
Cazier fiscal pt.infiintare asociatie Keyla Keyla Buna ziua. Eu si inca 5 pers.dorim infiintarea unui ONG. Suntem in faza de obtinere a cazierelor fiscale.Azi a venit unul dintre cei 5 cu actul,iar in el ... (vezi toată discuția)
Membru fondator la o fundaþie umanitarã omatcons omatcons Bună seara, dragi consultanţi ! Am fost cooptat ca şi membru fondator la o fundaţie umanitară, care are ca şi capital social un teren şi o casă ... (vezi toată discuția)