avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plângere contravenþionalã anulatã pentru lipsa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plângere contravenþionalã anulatã pentru lipsa semnãturii

Buna seara.

Am depus la judecatorie o plangere contraventionala pentru o amenda de la ANAF, insa cererea a fost anulata din lipsa semnaturii. Da...stiu ce o sa ziceti:)...am facut mai multe exemplare si din neatentie l-am depus tocmai pe cel nesemnat #-o.

Se poate face recurs sau redeschide dosarul?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: dece84 , utilizator 14:15, 22 Ianuarie 2013
Instanta de judecata trebuia sa va citeze ca sa compliniti lipsa semnaturii, adica sa semnati in fata ei plangerea contraventionala, iar in acest sent trebuia sa va citeze din nou chira daca ati primit prima citatie.
Am primit una singura, din care citez:
"Cu mentiunea de a semna plangerea" si "In caz de neprezentare a partilor, se va putea trimite un inscris, judecata avand a se face in lipsa.".
In conditiile expuse de dvs. nu mai aveti sanse in recurs.
Cu alte cuvinte ati pierdut procesul din acest motiv.
procmarci a scris:

Formulati recurs in termen de 15 zile de la comunicarea sentintei judecatoriei, si motivati prin faptul ca ati fost plecat din tara, iar plangerea initiala ati introdus-o prin avocat, care a omis sa semneze la petent.
Solicitati casarea cu trimitere spre rejudecare, deoarece plangerea a fost anulata ca nesemnata, si solicitati rejudecarea la instanta de fond.
Deoarece nu s-a judecat fondul, aveti toate sansele, iar la rejudecare dosarul va fi repartizat la acelasi complet.

Stimate d-le avocat,

Am primit comunicarea si am decis ca voi formula recurs, asa cum m-ati sfatuit. As vrea sa va intreb totusi daca va fi nevoie sa anexez si documente care sa ateste faptul ca nu eram in tara si ca am introdus plangerea prin avocat.

Cu respect,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plângere contravenþionalã anulatã pentru lipsa semnãturii maryan_rmf maryan_rmf M i s-a anulat plangerea de contestare a procesului verbal de circulatie fara rovinieta pe motivul ca este ne semnata .Mentionez ca vandusem deja masina . Ce ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala rares2109 rares2109 Am primit o amenda radar pe raza altui oras/judet decat cel in care locuiesc. Am contestat-o in instanta , iar decizia finala a fost Solutie: Admite plângerea ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala Ramona1982 Ramona1982 prietenul meu lucreaza la o firma ca sofer. acum 1 luna I.T.M-ul la un control au vazut ca nu are contract de munca si a dat o declaratie ca lucreaza de o zi. ... (vezi toată discuția)