avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoastere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoastere copil

am o intrebare.??????????????Ce se poate intampla cand o mama declara,la un moment dat, ca minorul aflat in grija ei ,rezultat dintr-o relatie de concubinaj, nu este copilul celui care figureaza in certificatul de nastere ca fiind tatal acestuia. cu toate ca respectivul tata a platit pensie alimentara si a vizitat copilul. Cum poate fi rectificata o astfel de "eroare".?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:54, 16 Decembrie 2012
Mama/tata sau oricine interesat poate contesta recunoasterea paternitatii in instanta. Nu conteaza daca un parinte nu-i de acord.
Problema este ca trebuie platit testul de paternitate. Din cate stiu e undeva la 3000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor- filiatie Ana-Armina Ana-Armina Buna ziua!Am o problema destul de mare.Sora mea a ramas insarcinata,nefind casatorit cu tatal copilului acesta a refuzat sa treaca copil pe numele lui.De ... (vezi toată discuția)
Cererea efectuãrii testului de paternitate dupa 14 ani paramore paramore Bună! Se poate cere de către tată efectuarea unui test de paternitate dacă minorul a împlinit deja vârsta de 14 ani? Copilul a fost conceput ... (vezi toată discuția)
Acte copil mircea15032007 mircea15032007 STIMATI DOMNI , AM UN PRIETEN SI ARE O PROBLEMA VOARTE GRAVA , AS VREA DACA PUTETI SA MA AJUTATI SAU SA IMI DATI UN SFAT CE SA FACA . PRITENUL NOSTRU DE ... (vezi toată discuția)