avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intentionez sa ma casatoresc si am nevoie de un sfat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intentionez sa ma casatoresc si am nevoie de un sfat \"prenuptial\"

Intentionez sa ma casatoresc intr un viitor apropiat si va scriu din dorinta de a fi sfatuita ,din timp, asupra ce e mai bine sa fac, pt a ma simti protejata de lege.Pe scurt,lucrez in strainatate,am acumulat ceva economii si as vrea sa stiu cum pot dovedi ulterior casatoriei (ce se va incheia in Romania) ca acesti bani provin din munca proprie.Trebuie sa fac un act la notar inaintea cununiei civile in care sa fac dovada ca am acesti bani pe numele meu?De asemenea intentionez sa cumpar un imobil in strainatate,cu ajutorul acestei sume achizitionate plus un credit pe care o sa il iau pe numele meu dupa casatorie.In acest caz, viitorul sot ar avea drepturi fata de acest imobil?Care ar fi procedura prin care sa fac dovada ca pe seama salariului meu obtin acel credit si mai ales ca acesta se plateste din salariul meu ?Altfel spus sa fiu sigura ca imobilul imi va apartine numai mie de vreme ce eu sunt cea care il voi plati!

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 10:42, 19 Decembrie 2012
Incheiati o conventie matrimoniala sub regimul separatiei de bunuri. Aceasta se face la notariat inaintea oficierii casatoriei si isi produce efectele dupa aceasta.
Da,solutia cea mai simpla si eleganta este incheierea unei conventii matrimoniale inainte de casatorie si alegerea regimului matrimonial al separatiei de bunuri.
@ Joha
Multumesc! Daca partenerul nu va fi de acord cu aceasta conventie, ce ma sfatuiti sa fac?

@ Alex_Munteanu
Multumesc! Nu stiu cum e vazuta in Romania o astfel de conventie si mai ales care ar fi dezavantajele pe care sa le iau in calcul in perspectiva.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Duminică, 16 Decembrie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Sa achizitionati imobilul inainte de casatorie...... Daca nu doreste regimul separatiei de bunuri puteti incerca cu cel conventional. Insa in niciun caz nu alegeti regimul comunitatii de bunuri.
Intai vorbiti cu el...este cel mai Bine...
Normal ca partenerul dvs. nu va fi de acord dar nici dvs. nu puteti investii agoniseala toata iar dupa 2-3 ani sa o impartiti jumi-juma in caz de divort. Atunci, depuneti banii pe numele parintilor, cumparati casa pe numele parintilor, daca nu aveti alti frati oricum dvs. ii mosteniti. Cumparati apartamentul inainte de casatorie. Daca faceti un credit dupa casatorie iar sotul va face dovada ca ati platit o cota parte in timpul casatoriei cu banii casii va avea si el cota parte din imobil. Se obisnuieste mai nou la casatorie sa depuneti conventia matrimoniala de separatie a bunurilor, deci nu ati fii primul cuplu care face acest lucru. Uneori dragostea e oarba si din pacate te poate lasa fara nimic.

Alte discuții în legătură

Contract sau act notarial Poizan Poizan Buna ziua, Sunt casatorita si doresc sa realizez un contract, sau un act notarial, prin care sotul renunta la toate bunurile mobile si imobile in caz de ... (vezi toată discuția)
Soțul poate renunța la dreptul de coproprietate la un apartament ... Victor 70 Victor 70 Soțul poate renunța la dreptul de coproprietate la un apartament cumpărat de sotie în timpul căsătoriei, in favoarea soției? (vezi toată discuția)
Conventie sau comunitate legala albinnuta albinnuta Buna ziua!!! Am o garsoniera dobandita inaintea casatoriei. Ce trb sa fac...as vrea ca, daca la un posibil divorț el sa nu aibă parte...credeți ca se ... (vezi toată discuția)