avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Un site de indrumari pentru a face singur chemare in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Un site de indrumari pentru a face singur chemare in judecata

Buna ziua,

Nu am bani de avocat si as vrea sa dau in judecata pe cineva. Ati putea va rog sa-mi spuneti daca exista vreun site web de indrumari cum sa dai in judecata pe cineva?
Multumesc frumos.
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Costin Savescu , utilizator 19:24, 16 Decembrie 2012
O sa gasiti pe Google tot felul de exemple, insa retineti numai doua aspecte:
-sa mentionati adresa corecta a paratului
-sa motivati in fapt si in drept cererea dvs.
Daca aveti o problema care nu tine de penal, sper ca acest model general-orientativ o sa va fie de folos:

DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul …………. domiciliat in ……………….., judetul …………………….., str. ……………………. nr. ……, etajul ……., apart. … in calitate de ………………………. chem in judecata si personal la interogatoriu pe …………………. domiciliat in ………. judetul …………………….., str. ……………………. nr. ……, etajul ……., apart. …… in calitate de ………………………, pentru ca prin hotararea ce veti pronunta sa ……………………………………… si sa-l obligati sa-mi plateasca cheltuieli de judecata si onorariu de avocat.
Apreciez obiectul cererii mele la valoarea de ………………….. lei.

Motivele actiunii sunt urmatoarele :

In fapt, paratul …………………………………..

In drept, imi intemeiez actiunea pe dispozitiile art. …………………….. din ……………………………

In dovedirea actiunii inteleg sa folosesc urmatoarele probe : …………………………………………….
Martorii propusi spre a fi audiati sunt urmatorii :
1. 1. ………………….…domiciliat in ……………….., judetul …………………….., str. ……………………. nr. ……, etajul ……., apart. …….
2. 2. …………………… domiciliat in ……………….., judetul …………………….., str. ……………………. nr. ……, etajul ……., apart. ……
3. 3. …………………… domiciliat in ……………….., judetul …………………….., str. ……………………. nr. ……, etajul ……., apart. ……

Depun prezenta cerere si copii certificate de pe actele mentionate mai sus si pe care inteleg sa le folosesc ca probe, in ………… exemplare , dintre care unul urmeaza a fi comunicat reclamantului.

Semnatura paratului,
…………………………….

Domnului presedinte al ………………………….
Vorbim in privat. Seara buna, multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca temporara radumur radumur As dori un model de plangere catre judecatorie. Pe ultima luna nu am primit tichete de masa stipulate in contractul de munca temporara (vezi toată discuția)
Radiere masina din evidenta politiei ionu roman ionu roman Ma poate ajuta cineva cu un model de actiune in instanta prin care sa solicit radierea masinii din evidentele politiei intrucat am incheiat contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Model de actiune pentru plata nedatorata louisa louisa As dori un mdel de actiune pentru recupararea unei plati nedatorate in care am fost executati in calitate de tert poprit. Va multumesc! (vezi toată discuția)