avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Termen predare permis la politie dupa ce plangerea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Termen predare permis la politie dupa ce plangerea contraventioanla a fost respinsa in instanta

Buna Ziua,

In data de 12.12.2012 in urma ultimului termen pentru plangerea contraventionala formulata de mine impotriva politiei rutiere s-a pronuntat solutia: cerere respinsa (solutia nu s-a pronuntat in sedinta de judecata, am vazut solutia afisata pe internet).

Acum am 2 posibiltati : sa fac recurs la tribunal sau sa predau permisul la politie.

Stiu ca cererea de recurs se poate depune in 15 zile dar nu stiu exact din ce moment curge timpul ? Din momentul in care s-a afisat solutia pe internet sau din momentul in care primesc solutia acasa prin posta (data postei).
La fel se intampla in cazul in care vreau sa predau permisul, Stiu ca la politie trebuie sa merg cu solutia definitiva. Cum fac? Astept acasa solutia de la judecatorie, Astept 15 zile sa devina definitiva si merg cu ea la politie sa predau permisul?

Va multumesc anticipat!
Aceste hotarari sunt irevocabile, primiti hotararea si predati permisul.
referitor la comentariul dvs
florinturlete a scris:

Aceste hotarari sunt irevocabile, primiti hotararea si predati permisul.


Decizia 500/2012 a fost aprobata iar sentintele nu mai sunt irevocabile.

Mai multe detalii aici:

[ link extern ]

Ma poate lamuri cineva sta treaba cu termele de predare permis /recurs in cazul acesta .

Multumesc!
eul_liric

Termenul de recurs curge de la comunicare, adica de la data la care primiti hotararea instantei de fond.
La politie s-ar putea sa predati permisul si mai devreme. Cel mai bine ar fi sa intrebati direct la ei, pentru ca s-ar putea sa varieze de la localitate la localitate. Nu e interzis sa predati permisul mai inainte de trecerea termenului in opinia mea.
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2012
Gabriela Mihai, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta plangere contraventionala comunicata- cand predau permisul? danypopica danypopica Buna ziua! Am primit acasa in scris \\\\"Sentinta civila\\\\" la o plangere contraventionala (catre INSP de Politie, mi-au luat permisul la trecerea de ... (vezi toată discuția)
Termenul in care trebuie predat permisul de conducere calina-ruva calina-ruva Buna ziua!!! In data de 24.10.2012 mi-a fost respinsa plangerea impotriva procesului verbal de constatare a contraventie prin care mi-a fost suspendat dreptul ... (vezi toată discuția)
Termen predare permis conducere cornelius65 cornelius65 Pe data de 2.05.2013 mi-a fost suspendat permisul ptr viteza (109 in localitate). :worthy:-motivul pptr care ma grabeam era destul de intemeiat Am facut ... (vezi toată discuția)