avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru si intabulare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru si intabulare

Buna ziua

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Parinti mei se judeca de vreo 17 ani cu rudele din partea tatalui meu pentru o parte din curtea in care locuiesc de vreo 50 de ani.
Intr-un final anul acesta In urma unei hotarari judecatoresti definitive au obtinut castig de cauza (cu despagubirea partilor) a acestei parti din curte.
Exista la dosarul care sa- judecat o evaluare a curtii o sugestie (a unui expert) de impartire a curtii intre trei familii (parinti mei, si alte doua familii).
Doresc ca pe ceea ce s-a stabilit in instanta si pentru care au platit despagubire sa se faca cadastru si intabulare (in primul rand cred ca in baza acelei hotararii judecatoresti ar trebui impartita curtea prin masuratori facute de un expert).
Va rog frumos sa-mi comunicati cum se procedeaza.

Imi cer scuze daca exprimarea nu a fost prea clara pe alocuri.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 11:43, 19 Decembrie 2012
La dosarul cauzei este imposibil sa nu se gaseasca o expertiza in baza careia judecatorul a dat sentinta. In baza sentintei si cu o copie a expertizei topografice, ar trebui sa reusiti sa va intabulati proprietatea
Buna ziua
Multumesc pentru raspuns. DIn ce ma inteles eu trebuie sa vina un expert in cadastru si sa faca imparitre fizica a intregii curti. Numai dupa aceea se vor putea intreprinde actiunile pentru intabulare.
Exista o expertiza (dar se pare ca nu este suficienta)
Da, trebuie sa contactati o persoana autorizata in cadastru pentru a va face masuratoarea din nou, strict pentru imobilul care v-a revenit prin sentinta si expertiza.
Autorizatul pe baza masuratorilor sale si tinand cont de actele existente va va intocmi documentatia cadastrala pe care o va depune la biroul de carte funciara pentru intabulare.
Va multumesc. Unde as putea gasi o astfel de persoana autorizata?

Multumesc

Cu stima
la biroul de carte funciara de care apartine localitatea respectiva sau pe [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras carte funciara alex26o alex26o Buna seara! Am \\"cumparat\\" de la bunicul meu un teren prin tribunal, masuratoarea s-a facut la cererea judecatorului, a fost platita de mine pe motv ca ... (vezi toată discuția)
Memoriu semnat de 111 experti tehnici judiciari topo-cadastru 10 iulie 2011 Mirela Dorina Bogatu Mirela Dorina Bogatu MEMORIU Cu privire la continutul “REFERATULUI DE APROBARE” emis de ANCPI si MINISTERUL JUSTITIEI prin ........– SECRETAR DE STAT si ... (vezi toată discuția)
Regulamentul privind avizarea tehnica a expertizelor judiciare efectuate de expertii judiciari in specializarea topografie, cadastru si geodezie BEJENARU PETRU BEJENARU PETRU MINISTERUL JUSTITIEI Ordin nr. 1882/C din 12 septembrie 2011 AGENTIA NATIONALA DE CADASTRU SI PUBLICITATE IMOBILIARA Ordin nr. 1.044.364 din 19 septembrie 2011 ... (vezi toată discuția)