avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... problema cu banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

problema cu banca

Buna ziua,am o problema si as dori un sfat,o lamurire privind problema mea.
Am un card de credit de 3000 Ron pe care trebuie sa fac rulajul lunar de 300 Ron...au fost luni in care nu am facut rulajul dar banca in fiecare luna si-a luat dobanda si suma respectiva cu,care figuram pe minus din contul meu de salar,cardul si contul de salar figureaza la aceeasi banca.
Acum 2 luni contul mi-a fost blocat,restrictionat pe motivul ca nu am facut rulajul timp de 3 luni,precizez ca banca si-a luat in fiecare luna suma care o datorasem,deci dupa fiecare luna de salar eu nu aveam nici o datorie la banca...in luna octombrie cardul a fost blocat si din discutiile avute cu personalul banci mi-au spus ca asa se procedeaza in cazurile in care sunt carduri de credit,se blocheaza tot contul si se recupereaza toti banii.Dupa mai multe discutii in ziua aceea,mai mult amenintari...Doamnele de la sucursala respectiva au zis ca este posibil sa imi deblocheze contul dar sa fiu eu de accord sa depun in fiecare luna suma de 500 Ron si mi-au dat de complectat un formular ca voi depunde lunar 500 de Ron. Luna trecuta am fost scos toti banii neplatind acei 500 de Ron din anumite motive..iar acum la salar contul din nou imi este blocat si nu am acces la salar...mi se cere sa depun 1000 de ron si pt luna trecuta altfel nu mi se deblocheaza salariul....acum si intrebarea: este normal sa nu am acces la salariul meu? este normal sa mi se retina banii fara un ordin judecatoresc? este normal din timp ce eu nu am nici o restanta,nu sunt pe minus sa imi fie blocat,restrictionat contul? risc sa imi pierd locul de munca pt ca nu mai am nici un ban,nu pot sa imi scot salariul...as dori daca se poate sa stiu daca este normal si legal ce se intampla,va multumesc
Cel mai recent răspuns: celentano09 , utilizator 14:36, 17 Decembrie 2012
Art. 169 Codul muncii:
(1) Nicio retinere din salariu nu poate fi operata, in afara cazurilor si conditiilor prevazute de lege.
(3) In cazul pluralitatii de creditori ai salariatului va fi respectata urmatoarea ordine:
a) obligatiile de intretinere, conform Codului familiei;
b) contributiile si impozitele datorate catre stat;
c) daunele cauzate proprietatii publice prin fapte ilicite;
d) acoperirea altor datorii.
(4) Retinerile din salariu cumulate nu pot depasi in fiecare luna jumatate din salariul net.

Asadar, fara un titlu executoriu nu are cum sa va blocheze salariul. Luati legatura cu un avocat pentru a soma banca sa respecte legea.
va multumesc din suflet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descoperire card nicolaurel nicolaurel Buna de circa 6 ani am un card master card forte mai exact am folosit toata suma Si rulajul mi se facea automat deoarece mai am un card pe care imi intra ... (vezi toată discuția)
Poprire ilegala??? www.armariotbc@yahoo.com www.armariotbc@yahoo.com Am o problema deosebita cu banca unde eu lunar incasez salarul.pe card. In urma unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile m-i sa instituit o ... (vezi toată discuția)
Numai inteleg nimic...ajutati-ma! anamariamario anamariamario Buna ziua.in anul 2007 am contractat un credit de nevoi personale de la banca x de 8000 ron si un card de cumparaturi de 500 ron.anul acesta mi s-a instituit ... (vezi toată discuția)