Buna ziua . Va rog sa ma ajutati in completarea unui bilant de lichidare pentru o societate infiintata in 2006 , suspendata temporar cu regim derogatoriu pana pe data de 14.09.2012 , si pe care vreau sa o inchid . Am efectuat prima etapa la Registrul Comertului pentru dizolvarea/lichidarea societatii , iar in a doua etapa mi s-a cerut pe langa certificatul de atestare fiscala ( pe care l-am ridicat de la Admin.Financiara ) si bilant de lichidare .Mentionez ca de la infiintare si pana in prezent societatea nu a avut niciodata activitate si singurul "bun" este acel capital social de 200 lei obligatoriu la infiintare . De asemenea , pana acum in loc de bilant s-a depus in fiecare an declaratia pe propria raspundere ca soc. nu a avut activitate. Din acest motiv m-am mirat ca mi s-a cerut acest bilant , desi le-am explicat ca nu a avut activitate , ca am depus aceste declaratii in loc de bilant si bineinteles ca asociatii nu au nimic de impartit. Am uitat sa mentionez ca este vorba de 4 asociati.
Se efectueaza prima data partajul capitalului propriu, adica a activului net, intre asociatii societatii comerciale, rezultat din lichidarea acesteia, in functie de:
a) prevederile statutului si/sau ale contractului de societate;
b) hotararea asociatilor, consemnata in registrul sedintelor adunarii generale;
c) cota de participare la capitalul social.
Sunt mai multi pasi de urmat. Sfatul meu, care nu este permis de Regulament :sorry:, sa apelati totusi la serviciile unui contabil, pentru ca sunt mai multe inregistrari contabile de facut.