Buna seara!
Am o dilema... O firma a luat de la banca un credit de 65000 lei pe o perioada de 8 luni. A achitat 30000 lei din datorie, iar apoi a intrat in incapacitate de plata. La acordarea creditului am fost garant , dar nu aveam nimic in comun cu firma respectiva. Cand am semnat contractul ca si garant, mi s-a cerut sa dovedeasc ca detin casa, si am dus la banca actele dobandite in urma unei succesiuni. Ultima rata a creditului era scadenta pe 18 decembrie 2009,dar pe data de 24-12-2009 s-a mai achitat suma de 10.000 lei. Contractul a fost incheiat pe data de 18-05-2009. Astazi am primit instiintare de la cadastru ca asupra imobilului detinut s-a emis cerere de executare silita de catre un executor judecatoresc. Urmarind astazi dosarele deschise pe numele meu am constatat ca pe data de 25-05-2012, judecatoria a admis cererea de executare silita. Cererea de la cadastru este datata 10-12-2012, data spre solutionare in termen de 15 zile. Mentionez ca nu am fost instiintat ca am fost dat in judecata. CE POT FACE? CREDITUL SE PRESCRIA PE 24-12-2012?
P.S. Am incercat sa iau legatura cu administratorul firmei respective, dar este plecat din tara si practic mi-a inchis telefonul.
cred ca ar trebui sa mergeti sa vb cu executorul sa aflati intai cum stati, ce ati semnat, la ce v-ati angajat, cat mai e de plata.
Poate deocamdata nu e vb de vanzarea imobilului, ci doar de sechestru, mergeti intai si interesati-va
de platit ar trebui cat de repede, cred ca pe un an, chiar doi ar putea accepta.
Cel mai bine ar fi sa mergeti sa discutati cu executorul. Chiar daca nu ati garantat cu casa, aceasta a fost indentificata in patrimoniul dvs. Cum suma este foarte mare si creditor este o banca, este foarte putin probabil sa accepte plata a 300 lei lunar. Prin executare imobiliara asupra casei dvs. se satisface creanta mult mai repede si mai sigur.
Faceti tot posibilul sa luati legatura cu reprezentantii societatii pentru care ati garantat.
Executare silita
caradis
Buna ziua.
1. Am executare silita din partea bancii ... dar cu intelegere am decis sa platesc o suma lunar fara sa se mai faca executare silita.
2. Am de ... (vezi toată discuția)