avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acuzatie de inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acuzatie de inselaciune

buna seara.as dori sa ma ajutati intr-o problema.am vandut o masina inmatriculata Ro,unui cunoscut in rate(prin contract notarial,contract notarial precum ca l-am imprumutat cu o suma de bani,urmand sa-mi returneze in rate lunare aceasta suma,nespecificandu-se nimic de autoturism) actele masinii au ramas la mine pana la achitarea in intregime a valorii contractului mai sus mentionat.dupa prima rata,acesta a inceput sa amane platile,ulterior chiar sa nu le mai faca.vazand acestea am fost si mi.am luat masina inapoi.respectivul a mers la politie si a depus plangere penala pentru furt.se poate face asa ceva neavand un contract de vanzare-cumparare pe masina cu el?ce probleme pot avea?si ce ar trebui sa fac?mentionez ca am fost audiat la politie,am lasat copii xerox de pe acte.va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:52, 21 Decembrie 2012
Atâta timp cât mașina figurează în proprietatea D-voastră (conform actelor) nu vă poate acuza nimeni de furt.
Despre abuz de încredere se mai poate discuta... dar dacă D-voastră ați încredințat mașina cuiva până la îndeplinirea unor obligații pe care vi le-ați asumat (plata împrumutului) dar pe care nu le-ați îndeplinit, iar cel căruia ați încredințat mașina nu a dispus de aceasta, nu sunt îndeplinite condițiile de prevăzute de lege pentru a fi abuz de încredere

După părerea mea este doar un litigiu civil pentru îndeplinirea unor creanțe.
Il poate acuza de furt pentru ca masina nu se afla in posesia lui.
Ar trebui sa depuna si el plangere penala pentru abuz de incredere.
Va fi complicata situatia.
Era bine sa fi mers insotit de avocat cand ati dat declaratia la politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina imprumutata mihai133 mihai133 Buna ziua! Am si eu o intrebare. Acum 6 luni am imprumutat masina unui prieten pentru suma de 1000$. Masina este pe numele tatalui meu. Toate actele sunt la ... (vezi toată discuția)
Am vandut o masina care nu era proprietatea mea andrei_83 andrei_83 Vă Salut! Am și eu o întrebare: Ce mi se poate întâmpla dacă am vândut o mașina care nu era proprietatea (Era mașina unui ... (vezi toată discuția)
Urgent!-furt intre soti valy2008 valy2008 Buna ziua. unei prietene de a mea aflate in divort. mai precis s-a emis hotararea judecatoreasca insa nu au trecut cele 30 zile in care se poate face apel iar ... (vezi toată discuția)