avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta vechime necesara somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta vechime necesara somaj

Buna ziua
Daca angajatorul nu vrea sa imi elibereze adeverinta de vechime pentru perioada de lucru efectuata , ce pot folosi in schimb pentru depunerea actelor de somaj?. Se poate elibera o cerere de la CAS in acest scop din care sa reiasa plata contributiilor ? Ce altceva as putea face?
Mentionez ca angajatorul amana sa elibereze si practic nu cred ca am ce sa-i fac.
Multumesc anticipat de raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:06, 23 Decembrie 2012
Art. 8 alin. 3 din HG 500/2011:

La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei.
Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.

Puteti cere o adeverinta cu stagiul de cotizare si de la Casa de Pensii.
Adeverinta cu stagiul de cotizare de la Casa de Pensii nu are nicio legatura cu somajul ...

Multumesc de raspunsuri.
Deci trebuie neaparat de la locul de munca sau ma pot prezenta la somaj si cu cea de la CAS ?
Daca vi se solicita adeverinta de vechiem aceasta este obligatia angajatorului sau fostului angajator sa vi-o elibereze .. stagiul de cotizare pentru pensie nu are legatura cu somajul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinte de la ultimul loc de munca!!!!!!!!!!!!11 kakadu kakadu angajatorul refuza sa imi elibereze o caracterizare si Adeverinta de stagiu de cotizare de la locul de munca anterior, pentru cei care au mai lucrat cu ... (vezi toată discuția)
Care sunt documentele pe care un angajator are obligatia sa le emita la incetarea contractului individual de munca?. mihai1667 mihai1667 Am plecat din firma la care lucram cu art 55 litera b,prin acordul partilor.. Departamentul Resurse Umane mi-a oferit doar 2 documente:decizia de incetare ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca / carte de munca electronica robdin2007 robdin2007 Buna ziua, Imi puteti va rog spune cum procedez pentru a obtine o adeverinta din care sa reiasa vechimea in munca nemaiexistand carte de munca ... (vezi toată discuția)