Stiu ca in perioada concediului de maternitate sau crestere copil, CIM-ul este suspendat.
Angajatorul conform noului cod al muncii are obligatia sa-mi pastreze locul de munca?
Ce se intampla cu postul meu daca in perioada concediului:
- angajatorul se reorganizeaza in sensul ca se desfiinteaza toate posturile si se ocupa din nou prin concurs, eu pot participa la concurs pentru ocuparea postului ?
- postul pe care sunt incadrata se desfiinteaza si se infiinteaza un post similar, prin selectie sau recrutare, eu pot participa la concurs pentru ocuparea noului post?
- unitatea la care lucrez se desfiinteaza (juridic), ce drepturi am la expirarea concediului de crestere ingrijire copil.
Mentionez ca am CIM pentru perioada nedeterminata.
Nu are nicio astfel de obligatia .. singura interdictie prevazuta de lege este ca pe durata CCC sau a concediului de maternitate nu puteti fi concediata ..
Pentru persoanele care revin din CCC - data nasterii copilului sa fie ulterioara datei de 01.01.2011, inclusiv - , interdictia este prelungita pentru o perioada cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC, potrivit art.25 din OUG nr.110/2010.