avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract munca / concediu maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract munca / concediu maternitate

Stiu ca in perioada concediului de maternitate sau crestere copil, CIM-ul este suspendat.
Angajatorul conform noului cod al muncii are obligatia sa-mi pastreze locul de munca?
Ce se intampla cu postul meu daca in perioada concediului:
- angajatorul se reorganizeaza in sensul ca se desfiinteaza toate posturile si se ocupa din nou prin concurs, eu pot participa la concurs pentru ocuparea postului ?
- postul pe care sunt incadrata se desfiinteaza si se infiinteaza un post similar, prin selectie sau recrutare, eu pot participa la concurs pentru ocuparea noului post?
- unitatea la care lucrez se desfiinteaza (juridic), ce drepturi am la expirarea concediului de crestere ingrijire copil.
Mentionez ca am CIM pentru perioada nedeterminata.

Multumesc mult.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:23, 21 Decembrie 2012
Nu are nicio astfel de obligatia .. singura interdictie prevazuta de lege este ca pe durata CCC sau a concediului de maternitate nu puteti fi concediata ..

Pentru persoanele care revin din CCC - data nasterii copilului sa fie ulterioara datei de 01.01.2011, inclusiv - , interdictia este prelungita pentru o perioada cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC, potrivit art.25 din OUG nr.110/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un functionar public aflat in concediu medical poate sustine concurs pentru postul sau atunci cand serviciul unde lucra a fost desfiintat? danaldea danaldea Sunt functionar public si serviciul unde lucram a fost desfiintat. Acum se organizeaza un concurs pentru ocuparea a 2 posturi, ca si cel ocupat de mine. In ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva dupa revenire din cic SoniaGeorgescu SoniaGeorgescu Buna ziua, luna aceasta imi va expira CIC, am primit o scrisoare de la firma unde sunt angajata prin care sunt informata ca s-a aprobat procedura de ... (vezi toată discuția)
Modificarea functiei pentru o perioada determinata stoicamir stoicamir Buna ziua, Ma aflu intr-o situatie delicata si as avea nevoie de sprijinul dvs. Situatia este urmatoarea: In martie 2012: s-a incheiat contract de munca ... (vezi toată discuția)