Buna seara!As vrea sa stiu si eu care este metoda prin care persoana cu care traiesc in concubinaj de 12 ani(nu suntem cununati,nu are mutatie la mine dar avem 2 copiii impreuna) sa paraseasca domiciliul meu.mentionez ca casa in care locuim este a parintilor mei si acum este in stadiul de succesiune cu fratii mei.doresc sa aflu aceste detalii deoarece nu vreau sa intervin in forta in fata copiilor si ea nu coopereaza ci continua sa distruga,sa jigneasca sa nu aiba retineri.multumesc!
Are unde să se ducă? Vă daţi seama că , dacă va lua şi copiii nu poate pleca în stradă cu ei.Aţi putea fi acuzat de abandon de familie, în condiţiile art 305, alin.1, lit.a , cod penal.
Cu alte cuvinte , dacă o veţi alunga pe mamă cu copiii , iar aceştia nu vor avea condiţiile necesare pentru a trăi, vă asumaţi un risc.
Căutaţi împreună o soluţie pentru a nu pune în pericol şi a periclita situaţia copiilor dvs.
Dacă nu aţi fi avut copii, , în privinţa concubinei, aţi fi putut apela inclusiv la calea evacuării câtă vreme aceasta nu este coproprietară , nu sunteţi căsătoriţi, imobilul nu reprezintă locuinţa familiei, în sensul pe care-l prevede legea.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Abandon de familie
ovidana
Daca sotia a plecat in strainatate si a parasit atat sotul cat si pe cei doi copii minor,intrerupand orice legatura cu acestia, poate fi data in judecata pt ... (vezi toată discuția)