avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Atributiile unui jurist
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Atributiile unui jurist

Buna seara !

Am si eu o intrebare ... Recent l'am rugat pe tatal meu sa ma lase (ca proba) sa fiu "jurist" firmei lui ... ideea este ca eu nu stiu de unde sa incep ... ce trebuie sa fac ... ce legi sa citesc ... Este o firma de transport marfuri ... Need help please ... Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: olden , utilizator 13:46, 15 Iulie 2013
Este foarte important in primul rand sa stabilim daca sunteti chiar jurist(adica aveti o facultate de drept la baza) sau doar doriti sa faceti pe juristul.Indiferent de situatie aveti grija sa nu-l bagati pe tatal d-voastra in belea cu sfaturile date !!!
In alta ordine de idei tinand cont ca este vorba de societate comerciala ar fi bine sa incepeti cu Legea societatilor comerciale , legea 31/1990 si apoi sa cititi legislatia din domeniu specifica activitatii de transporturi, si ce sa va mai zic, ca sa dati niste sfaturi pertinente ar trebuie sa cititi si o gramada de legi conexe, altfel spus: Codul fiscal, Codul civil, etc.etc
Pentru a fi consilier juridic trebuie sa indepliniti, mai intai de toate, conditiile prevazute in art. 8 din legea nr. 514/2003.
Daca le indepliniti, studiati aceasta lege pentru a sti unde va situati in sistemul profesiilor juridice. Dupa aceasta trebuie sa studiati si va insusiti atat legislatia precizata anterior cat si multa alta legislatie. Nu uitati Codul muncii, societatea are probabil angajati ...
Multumesc pentru raspunsuri ... Nu sunt inca jurist ... Sunt anul 3 momentan ... Dar vroiam sa aflu de unde incep ... De ce legi si coduri am nevoie ... Va multumesc inca o data amandurora ... O seara placuta !
In principiu, aveti nevoie sa stiti cam intreaga legislatie pentru activitatea de consilier juridic. ...
pentru a fi jurist cu contract de munca trebuie sa fim obligatoriu inscrisi la CCJ ?

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt foarte derutata un jurist licentiat poate colabora cu contract de munca cu persoane fizice sau juridice ? olden olden BUNA ziua, sunt foarte derutata un JURIST licentiat poate colabora cu contract de munca cu persoane fizice sau juridice legitimatie si decizie de la CCJ ... (vezi toată discuția)
Exercitarea profesiei de consilier juridic, incompatibilitati leovigild leovigild Buna ziua tuturor, se dau urmatoarele: in 2003 am absolvit Facultatea de Drept din cadrul Univ. Hyperion si licenta in feb 2004. Incepand cu martie 2004 am ... (vezi toată discuția)
2 ani stagiu - da, obligativitate inscriere in ccj - ba tudor9 tudor9 Buna ziua, Supun atentiei dvs. urmatorul aspect, rugandu-va a avea amabilitatea de a-mi formula raspunsuri obiective si de specilitate, privitor la ... (vezi toată discuția)