avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere acordare ajutor public judiciar sub forma ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere acordare ajutor public judiciar sub forma amânãrii taxei judiciare de timbru .Condiții de admitere respingere. Care sunt condițiile de admitere/respingere a cererii de acordare ajutor public judiciar sub forma amânãrii?

Cerere acordare ajutor public judiciar sub forma amânării taxei judiciare de timbru .Condiții de admitere respingere.

Care sunt condițiile de admitere/respingere a cererii de acordare ajutor public judiciar sub forma amânării?

Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 22:23, 23 Decembrie 2012
Bază : OUG 51/2008, ajutorul public judiciar
Aștept trimitere exacta și nu generala.
Mulțumesc oricum, anticipat pentru răspuns acordat
Popescu2012 a scris:

Aștept trimitere exacta și nu generala.
Mulțumesc oricum, anticipat pentru răspuns acordat



Legea 251/2011 publicata in M. Of. 866/2011 a fost modificata OUG 51/2008 privind ajutorul public judiciar in materie civila. Articole implicate : Art. 7 , Art. 8 , Art. 50 1

Art. 7
Ajutorul public judiciar se poate acorda, separat sau cumulat, în oricare dintre formele prevăzute la art. 6. Valoarea ajutorului public judiciar acordat, separat sau cumulat, în oricare dintre formele prevăzute la art. 6 lit. a)–c), nu poate depăşi, în cursul unei perioade de un an, suma maximă echivalentă cu 10 salarii minime brute pe ţară la nivelul anului în care a fost formulată cererea de acordare.
Art. 8
1) Beneficiază de ajutor public judiciar în formele prevăzute la art. 6 persoanele al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 300 lei. În acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avansează în întregime de către stat.

(2) Dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 600 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avansează de către stat în proporţie de 50%.

(3) Ajutorul public judiciar se poate acorda şi în alte situaţii, proporţional cu nevoile solicitantului, în cazul în care costurile certe sau estimate ale procesului sunt de natură să îi limiteze accesul efectiv la justiţie, inclusiv din cauza diferenţelor de cost al vieţii dintre statul membru în care acesta îşi are domiciliul sau reşedinţa obişnuită şi cel din România.

Art. 50
1
Sumele reprezentând limitele de venit şi limita maximă ce se poate acorda ca ajutor public judiciar, prevăzute la art. 7 şi, respectiv, art. 8 alin. (1) şi (2), se pot modifica prin hotărâre a Guvernului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor public judiciar geo-vem geo-vem Rog frumos ma poate ajuta cineva cum pot solicita asa ceva ?!Mai exact ce documente trebuiesc anexate?Va multumesc! (vezi toată discuția)
Ajutor public judiciar bubutu2 bubutu2 Buna ziua! Daca am pensia pe caz de boala in cuantum de 870 lei si ajutor social de 260 lei,locuiesc impreuna cu sotia care este casnica,ce ajutor public ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru judiciar ContSters251156 ContSters251156 Cum pot beneficia de reducere de taxa judiciara daca aceasta este mai mare decat venitul meu lunar ? Mentionez ca sunt familie monoparentala si am doi copii ... (vezi toată discuția)