avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Incadrare bun la obiect de inventar sau mijloc fix
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Incadrare bun la obiect de inventar sau mijloc fix

S-a achizitionat un telefon mobil la o valoare fara tva de 1.900 lei.Va fi inregistrat in contabilitate la mijloc fix avand in vedere valoarea lui de peste 1.800 lei sau la obiect de inventar .Multumesc.
Daca va uitati in catalogul cu duratele de de amortizare a mijloacelor fixe si telefonul are o durata de functionare mai mare de 5 anu, se incadreaza la mijloace fixe.; daca aceasta este mai mica se incadreaza la obiecte de inventar.
Conform clasificarii va sugerez incadrarea la pozitia 3.2.2.
Pentru a fi incadrat in categoria mijloacelor fixe amorizabile va recomand art. 24 Cod Fiscal.
Altfel spus il considerati mijloc fix.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum incadrez: obiect de inventar sau mijloc fix? mmanu mmanu am cumparat un laptop, valoare 1400 lei cu tva, il incadrez la obiecte de inventar dupa valoare? sau la mijloace fixe? eu lucrez mult cu calculatorul, s-ar ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva bogdanblue bogdanblue Buna ziua, As dori sa depun ajustarea de tva pentru un aspirator, telefon mobil si un laptop dar nu stiu perioadele de ajustare pentru acestea. Ma poate ... (vezi toată discuția)
Pfa - obligatii snow_white snow_white Buna ziua, Am cateva intrebari la care v-as ruga mult sa-mi raspundeti. 1. Facturile si chitantele se fac in trei exemplare. Primul exemplar se da societatii ... (vezi toată discuția)