avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cum incadrez: obiect de inventar sau mijloc fix?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cum incadrez: obiect de inventar sau mijloc fix?

am cumparat un laptop, valoare 1400 lei cu tva, il incadrez la obiecte de inventar dupa valoare? sau la mijloace fixe? eu lucrez mult cu calculatorul, s-ar putea ca anul viitor sa il schimb daca nu va mai corespunde
cum sa fac sa nu gresesc?
multumesc
Cel mai recent răspuns: mmanu , utilizator 17:52, 19 Ianuarie 2010
Mijloacele fixe presupun o valoare de minim 1800 lei (fara TVA daca esti platitor de TVA, inclusiv TVA daca nu esti platitor de TVA). In cazul tau intra direct pe cheltuiala, ca obiect de inventar
asa m-am gandit si eu, dar ma gandeam ca cei de la fisc se pot lega de faptul ca este bun care se foloseste mai mult de 1 an, trebuie sa indeplineasca simultan conditiile?sau este de ajuns valoarea?
pentru a fi considerat mijloc fix amortizabil, acesta trebuie sa indeplineasca cumulativ conditiile referitoare la durata normala de utilizare (> 1 an) si valoarea fiscala (>1.800 lei)
multumesc
stiam eu :) ceva dar lipsea termenul cumulativ

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul amortizare Marius Jeler Intreprindere Individuala Marius Jeler Intreprindere Individuala Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu perioada de amortizare pentru un laptop - 1939 lei tva inclus. Unde pot gasi catalogul de amortizare a mijloacelor ... (vezi toată discuția)
Cumparare laptop - pfa neplătitor de tva danar122 danar122 Buna ziua. Sunt PFA traducator, neplătitor de TVA. 1. Daca imi cumpar un laptop de 2000 lei (cu tot cu TVA-ul aferent), deci sub 2500 lei, inteleg ca il ... (vezi toată discuția)
Cum calculez amortizare mij fix ContSters73118 ContSters73118 va rog sa ma invatati sa calculez amortizarea unui mijloc fix am cumparat ptr. serv, in data de 23.09.2009, un laptop in valoare de 2372.86 lei cum ... (vezi toată discuția)