avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reþinere abuzivã de bunuri mobile (titlu de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reþinere abuzivã de bunuri mobile (titlu de proprietate)

Aş dori că cineva să mă ajute cu încadrarea juridică şi propunere de soluţionare a următoarei probleme.
Patru familii printre care şi subsemnatul, deţin în comun un titlu de proprietate original al unui teren în la care nu s-a reuşit ieşirea din indiviziune.
Nu există niciun fel de litigii între cei patru.
În prezent incerc demararea ieşiriidin indiviziune. Cele patru familii locuiesc în zonediferite din ţară la 300-800 km distanţă unii de alţii.
În iulie ac AM căzut de acord cu asociatul la care de află titlul că acesta să îmi expedieze pentru prezentarea la un notar (aceştia, la bun plac, acceptă sau nu duplicate ale titlului).
Asociatul taraganeaza expedierea titlului fără să fi exprimat vreun dezacord şi fără să aibe probleme de vreo altă natură. Finalizarea procedurii este în egală măsură interesul său.
În ultima perioadă sistematic nu mai răspunde la telefon sau e-mail. Este de asemenea vorba de o persoană absolut conştientă de ceeace face.
Ce e de făcut? Mă gândesc că după o avertizare formală (cum?) să fac o plângere la poliţie sau judecătorie.
Mulţumesc anticipat pentru sugestii.
George
Cel mai recent răspuns: petrige , utilizator 20:40, 23 Decembrie 2012
Joha a scris:

Incheierea de respingere ceruta notarului nu este pentru a va adresa instantei sa va rezolvati problema... Fie notarul se inmoaie si va fae cu duplicat , fie cu incheierea de respingere va adresati instantei care in hotarare va va da dreptate si va indica notarului respectiv modul in care se va rezolva actul.
Nu sunteti associat cu nimeni sunteti coproprietar! Intai rezolvati succesiunile apoi puteti cere iesirea din indiviziune si in instanta caci nimeni nu este obligat sa ramana in indiviziune!
Puteti sa dezbateti succesiunea si in instanta insa cu o incheiere prealabila si obligatorie obtinuta de la notar.

Multumesc, devine si mai clar, dar mai am totusi o intrebare, sper ultima.

Eu personal nu am nicio succesiune de rezolvat . Numai o parte dintre ceilalti coproprietari au succesiuni nerezolvate. Succesiunea lor e... problema lor dar incerc sa-i ajut ca sa ma ajut pe mine.
As putea in loc de aceasta abordare sa ma adresez imediat instantei facand abstractie de toate situatiile in care se gasesc celalti coproprietari si fara a mai astepta niciun demers pregatitor din partea lor?
Daca acest scenariu este posibil, tot ce va trebui sa prezint specific sunt duplicate (emise de prefectura) dupa titluluri si propunere de dezmembrare facuta de cadastrist.
Ultima modificare: Duminică, 23 Decembrie 2012
petrige, utilizator
Dvs va puteti adresa instantei cu iesirea din indiviziune insa ceilalti trebuie sa aibe calitatea de mostenitori ai celor ce figureaza pe titlu , aceasta calitate se face prin eliberarea unui certificat de mostenitor de catre notar sau prin hotararea instantei...depinde de cazul fiecaruia. Acolo unde mostenitorii se inteleg se apeleaza la notar unde nu se inteleg asupra calitatii lor sau a intinderii masei succesorale se adreseaza instantei asa cum v am spus.
Multe multumiri, Joha!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare casa diadem diadem buna,am si eu o mare problema am o casa la tara cu fratele meu dobandita de la parinti cu cantract de vanzare eu vreau sa fac dezmembrarea la casa ca el nu ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune. zatara zatara Salutare! V-as fi recunoscator pentru informatii legate de urmatoarea situatie: Detin impreuna cu un prieten un teren intravilan agricol de 1000 mp, in ... (vezi toată discuția)
Dezmembrarea imobilului fara acordul coproprietarilor alinanicorici alinanicorici buna ziua, as dori sa stiu ce pot face in cazul in care coproprietarii unui imobil nu sunt de acord cu dezmembrare si nu vor sa-si dea acordul voluntar la ... (vezi toată discuția)