avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua,

Am si eu o speta si sper sa ma ajutati. Este vorba de mostenitorii unei persoane X care este vaduv si nu are copii.
Cum nu are sotie si nici copii mostenitorii ii vor fi fratii:
- A care este decedat si are ca mostenitori sotia As si copii A1 si A2
- B care este in viata si are ca mostenitori sotia si copii B1 si B2
- C care este si acesta decedat si are ca mostenitori sotia si copii C1 si C2
- D vaduv decedat si are ca mostenito un copil D1
X a facut un testament catre B1 prin care ii lasa toate bunurile.
Acestea fiind datele, care vor fi mostenitorii? Care este procedura in acest caz?
Ultima modificare: Duminică, 23 Decembrie 2012
contzmir, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 10:07, 24 Decembrie 2012
Alex_Munteanu a scris:

B1 moștenește tot, sub rezerva acceptării moștenirii în termen..

Puteți explica și pentru cei care nu au însușiți termenii juridici?
Pe intelesul nostru, care nu suntem avocati, asta inseamna ca in termen de 6 luni de la deces, sa se duca la notar si sa faca o hartie (acceptarea mostenirii si inscrierea in registrul national unic de mostenitori). - intre 50 - 100 ron
Iar dupa ce accepta mostenirea se va deschide succesiunea, corect? Iar la succesiune nu vor fi chemati toti mostenitorii, cel numit prin testament si nepotii de frate?
Nu! In primul rand depinde de momentul decesului! Daca a avut loc inainte de 1 oct 2011 termenul de facut declaratie a trecut era 6 luni de la deces. Odata cu NCC adica dela 1 oct 2011 termenul este de un an! Acest termen este de optiune succesorala adica de acceptare sau renuntarea la mostenire prin declaratii autentice la notar. Dupa acest termen nu se mai fac declaratii si trebuie demonstrat ca s a acceptat tacit succesiunea adica mostenitorul a facut acte prin care s a purtat ca un adevarat mostenitor. A platit datorii ale succesiunii, impozite, a vandut bunuri ale mostenirii etc.....
Succesiunea se deschide prin moartea celui care la mostenirea!
Asta nu inseamna ca daca dati declaratia succesiunea este dezbatuta nu deschisa!
Succesiunea trebuie dezbatuta la notarul de pe raza ultimului domiciliul al defunctului.
V duceti acolo cu testamentul actele de proprietate, certificatul de deces, certificatele fiscale pt bunurile imobile, actele de stare civila din care sa rezulte si rudenia dvs. Notarul nu este obligat sa citeze la mostenire pe ceilalalti mostenitori legali cai nu sunt rezervatari.
Insa acestia pot sa se adreseze instantei sa ceara anularea testamentului pe motivele expuse de mine in primul msg! Insa daca testamentul esre autentic sunt slab sanseK autentic inseamna la notar!

Cred ca acum v am lamurit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune fara mostenitori rezervatari dariad dariad In cazul dezbaterii unei astfel de succesiuni, cum se procedeaza? Caz concret. Persoana care decedeaza se presupune ca a lasat un testament sau a avut ... (vezi toată discuția)
Testament looly looly Buna ziua. Am o cunostinta care are o problema.Un domn a facut un testament cu sotia lui in care se specifica in felul urmator : daca moare el inaintea ... (vezi toată discuția)
Mostenire Ella2 Ella2 Dacă am testament si am deschis succesiunea (persoana decedata,neavând copii)nepoții decedate pot interveni cumva la succesiune? (vezi toată discuția)