avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1485 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inchidere cont bancar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inchidere cont bancar

titularul contului bancar este decedat,daca nu are imputernicit cine poate inchide acel cont.va multumesc anticipat pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: valiradu76 , utilizator 11:50, 8 Ianuarie 2013
Asa m-am gandit si eu dar m-am interesat la banca si mi-au spus ca daca titularul a decedat contul se blocheaza si vom avea acces la el doar in baza certificatului de mostenitor. Ma gandesc sa las contul sa se consume singur din taxe si comisioane si apoi poate il inchide automat banca daca este inactiv. Dar nu am nicio garantie ca va fi asa. Deci ce ma sfatuiti sa fac?
Banca nu va inchide contul automat. Iar dupa ce va epuiza retragerea comisioanelor din suma existenta in cont, acestea se vor percepe in continuare, iar contul va fi pe minus pana la o noua alimentare. Cel mai facil in acest caz este sa deschideti succesiunea.
Si daca totusi abandonam pur si simplu acel cont si el devine cont debitor si nu il vom mai alimenta, cine va plati acei bani? Presupun ca decedatul ca eu nu mai sunt imputernicit decat in timpul vietii titularului,nu? Sau cum se procedeaza?

Pai sunteti imputernicit pe cont, chiar daca tatal a decedat. Daca erau catIva zeci de mii in cont ati fi pus problema la fel? Nu cred, ptr ca atunci spuneati ca vi se cuvin banii. Pe care nu i-ati fi obtinut decat tot prin dezbaterea succesiunii.

Contul va fi pe minus pana la momentul dezbaterii succesiunii sau depinde de clauzele care va privesc ca imputernicit al contului respectiv. Posibil sa fiti obligat chiar de banca prin imputernicirea facuta, sa achitati aceste comisioane si atunci aceasta se poate indrepta impotriva Dvs. Sau a mamei. Adica sa se mearga pana la la executarea drepturilor salariale, a pensiei. Deloc convenabil in acest caz.
Pai tocmai aici este problema. Ca cei de la banca mi-au spus clar ca sunt imputernicit pe cont atata timp cat titularul este in viata. Din momentul decesului acestuia (sau din momentul in care ii instiintez ca titularul a decedat) eu ca imputernicit nu mai pot face nicio operatiune pe acest cont. Nici macar nu imi mai elibereaza extras de cont. Deci nu mai am niciun drept ca imputernicit si probalil nicio obligatie. Iar daca ar fi fost cateva zeci de mii in cont, ar fi fost rentabil sa fac succesiunea. Dar asa.... Si inca o intrebare. Daca sa zicem ca in momentul acesta contul ar fi pe zero, atunci ce rost mai are succesiunea? Sa facem succesiune pentru ce? Pentru nimic sau pentru datorii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depozit la o banca, mostenire olga2011 olga2011 un prieten de-al meu are citeva depozite in lei la o banca., ar dori ca dupa decesul lui aceste sume de bani sa nu faca obiectul succesiunii sa-i lase ... (vezi toată discuția)
Succesiune necesara pentru inchidere cont la banca? Bogdan98 Bogdan98 Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea problema: tatal decedat, pensia acestuia intrand pe card. La acest card/cont, nu exista imputerniciti. Am fost la ... (vezi toată discuția)
Executare silita mihai333 mihai333 Buna ziua,as dori sa ma lamuriti sipe mine cu un lucru;m-am judecat cu un vecin in doua procese cvile.Intr-un proces am inceput executarea civila pentru o ... (vezi toată discuția)