avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna seara.socrul meu a decedat de peste 3 ani,in urma lui au ramas 3 copii majori(soacra a decedat inainte),2 au renuntat la succesiune prin notar iar nevasta mea nu a renuntat dar nici nu a facut succesiunea,deoarece socru avea 2 credite la banca si societatile de asigurari nu au despagubit creditul,invocand ceva boala veche.Intrebarea mea este:daca nevasta-mea face succesiunea preia si creditele chiar daca au trecut mai mult de 3 ani de la deces?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 11:08, 1 Ianuarie 2013
Patrick, daca succesiunea se dezbate pe VCC, termenul de optiune succesorala a trecut de mult mult mult ...timp....;)
Da, așa e. Acum am recitit mai „cu atenție” postările... :)

Referitor la întreruperea prescripției, întradevăr ar putea fi o problemă în sensul că banca ar face destul de greu proba acesteia în situația în care debitorul este decedat și nu s-a făcut vreo comunicare cu privire la credit moștenitorilor.
Sotia d-voastra trebuia sa faca o declaratie de acceptare a succesiunii in termen de 6 luni de la deces.Daca nu a facut acest act,poate deschide succesiunea la tribunalul sau judecatoria de pe raza domiciliului defunctului.Si nu are de ce sa preia datoriile tatalui.Acele datorii ar trebui sa se stinga odata cu decesul.Intrebati la banca,trebuie sa existe o asigurare ,o clauza in caz de deces....In mod normal ,in cazul creditelor bancare,se incheie si aceea asigurare de viata.Cereti detalii bancii creditoare.
societatatile de asigurari au refuzat sa plateasca despagubirea,
Patrick_ a scris:

Referitor la întreruperea prescripției, întradevăr ar putea fi o problemă în sensul că banca ar face destul de greu proba acesteia în situația în care debitorul este decedat și nu s-a făcut vreo comunicare cu privire la credit moștenitorilor.

In opinia dumneavoastra comunicarile bancii intrerup prescriptia extinctiva?

Alte discuții în legătură

Prescrierea datoriei este intrerupta de notificarea de la executor? fotolist fotolist notificarea de la executor,poate intrerupe perioada prescriere datorie? (vezi toată discuția)
Prescriere intrerupta bianca12 bianca12 As dori sa stiu daca o simpla notificare intrerupe prescriptia sau doar cererea de chemare in judecata (vezi toată discuția)
Prescriptie??? bog33 bog33 buna ziua. din tot ce am studiat eu, posibil sa gresec sau am inteles gresit cu privire la calcului termenului de prescriptie de 3 ani e cam asa? 1. daca ... (vezi toată discuția)