avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Domeniu public EU vs US
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Domeniu public EU vs US

Buna ziua,
In 1998 in US a aparut legea Sonny Bono (Copyright Term Extension Act) care prelungeste perioada de protectie a unei opere cu 20 ani. As dori sa stiu daca aceasta extensie se aplica si in EU (Romania). Mai exact, o opera care dupa legislatia EU este in domeniul public poate fi utilizata fara a fi in situatia incalarii vreunui drept de autor? Prin utilizare ma refer la postarea pe un site romanesc a unor desene animate (Mickey Mouse de exemplu). Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 12:27, 26 Decembrie 2012
Legislatia din SUA se aplică strict în SUA, legislația din UE se aplică strict în UE și in statele asociate (Norvegia, Elvetia, Islanda), legislatia din Romania se aplica strict in Romania cu conditia respectarii celor europene

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea e101 este obligatorie pt munca in constructii metalice mihaelacostic mihaelacostic As vrea sa stiu daca am nevoie de acel dosar e101 pt a duce la munca echipa de baieti in Austria si Germania pt a lucra in domeniul constructiilor metalice,si ... (vezi toată discuția)
Brevet inregistrat in sua sgh sgh Buna ziua. Sunt programator si vreau sa creez un soft. Se poate ca softul sa utilizeze o inventie inregistrata in SUA si apoi sa pot vinde softul in SUA ? ... (vezi toată discuția)
Unde as putea gasi lista serviciilor medicale primite in strainatate si decontate in romania? rosehusky rosehusky Stie cineva unde as putea gasi lista serviciilor medicale primite in strainatate, respectiv in state membre UE, si care sa fie decontate de CAS-ul nostru, din ... (vezi toată discuția)