avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sa cumpar casa construita pe firma?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sa cumpar casa construita pe firma?

Sarbatori fericite! Am nevoie de un sfat, va rog. As vrea sa cumpar o casa - este construita pe o societate, cu credit luat de la banca. Din discutia cu vanzatorul am inteles ca sunt probleme cu plata ratelor la banca- lipsa banilor ii forteaza sa vanda casa. Puteti sa-mi spuneti cam la ce surprize neplacute ma pot astepta ? Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 26 Decembrie 2012
aura.radulescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: aura.radulescu , utilizator 15:37, 30 Decembrie 2012
Surpriza neplacuta ar putea fi ca acea casa are instituita o sarcina asupra ei, poate o ipoteca. Solicitati un extras CF de infomare (o puteti face dumneavoastra si costa 20 lei) si vedeti care este situatia juridica a imobilului.
Multumesc pt. raspuns. Acest extras de CF oricum se va obtine de notarul la care se vor face actele. M-ar fi interesat daca exista alte capcane care m-ar putea paste in acest caz- eventuale revendicari ale altor societati, nu stiu exact- asta vreau sa aflu.
Daca nu exista alte sarcini inscrise in CF nu aveti de ce sa va temeti. De altfel vanzatorul va declara in contractul de vanzare ca imobilulul este lipsit de sarcini, nu se afla in litigii etc., cereti notarului care intocmeste actul sa inscrie si aceste mentiuni.
Multumesc pt. raspuns. Ma mai gandesc daca sa o cumpar sau nu... din alte motive! Va doresc un an nou cu bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat marina19571954 marina19571954 Buna ziua, In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat. Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau ... (vezi toată discuția)
Etape pana la semnarea cvc, imobil cu sarcini prin programul pc blackmamba2 blackmamba2 Hello, Intrucat consilierul nostru retail si doamnele de la notariat nu sunt in stare sa explice clar care sunt pasii de urmat pentru achizitia unui imobil ... (vezi toată discuția)