avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Va rog sa imi spuneti si mie daca sunt obligat sa platesc pensia alimentara a copilului daca am fost inchis timp de 2 ani iar acum doua luni am iesit din puscarie si nu am nici un venit.Inainte sa fiu inchis am platit pensia la zi fosta sotie m-a dat acum 3 ani in judecata si sa stabilit sa platesc 25%din salariu minim pe economie insa acum mi-a spus ca ma da iar daca nu ii platesc si perioada cat am fost inchis...ea nu imi lasa copilul sa il vad de vreo 3-4 ani acesta nici macar tata nu imi spune...ma obliga legea sa ii platesc perioada cat am fost inchis?|
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:51, 27 Decembrie 2012
Nu exista in lege vreo excludere legata de perioada petrecuta in arest sau legata de faptul ca in prezent nu realizati venituri.

Obligatia de plata a pensiei pt copil exista, ea este de natura alimentara, de intretinere a minorului.

Neavand venituri, ea se raporteaza la venitul minim pe economie.

Prin urmare, incercati sa ajungeti la un compromis cu mama copilului dvs. Achitati si dvs cum puteti unele sume de bani (ma gandesc ca nu puteti sta asa, fara venituri f mult nici dvs si ca intelegeti situatia grea in care se afla aceasta crescand singura copilul) solicitand totodata sa va vedeti si copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara george_nuta george_nuta cand mama a castigat custodia copilului am primit o instiintare in care se spunea ca trebuie sa platesc pensia alimentara, dar nu era inscrisa si o suma. ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara eugenia36 eugenia36 Buna ziua, Am o intrebare legata de pensia alimentara.Sotul meu plateste o pensie alimentara in valoare de 150 lei la un salariu de 550 lei.De doua saptamini ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor si plata pensie alimentara Ralwka Ralwka Buna ziua. Am urmatoarea problema : sunt divortata de 3 ani, am un copil de 3,5 ani, copilul imi este incredintat mie, iar tatal a fost in puscarie si a fost ... (vezi toată discuția)