avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor, suport consecintele unei casatorii cu persoana ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor, suport consecintele unei casatorii cu persoana nepotrivita

Buna ziua,

1. Am fost casatorita timp de 10 ani si acum doi ani am hotarat sa divortez. Am reusit in toamna acestui an dupa lungi si repetate procese. Insa am plecat din domiciliul conjugal cu un copil si hainele de pe mine. Nu reusesc sa ajung la o intelegere amiabila cu fostul meu sot asupra impartirii bunurilor si vreau sa stiu daca dupa atata vreme mai pot deschide o actiune de partaj.

2. In prima hotarare judecatoreasca, tatal a fost obligat sa plateasca pensia alimentara pentru anul 2011 insa acest lucru nu s-a intamplat. In a doua hotarire nu s-a mai amintit nimic suma restanta din 2011, mai poat face ceva?

3. Incepand cu luna decembrie 2012 fostul meu sot si-a trecut toate veniturile pe numele concubinei lui si astfel fostul sot teoretic nu mai are niciun venit si nu mai poate platii pensia alimentara. Ce ar trebui sa fac?

4. In timpul casatorie sotul meu era director la o firma de asigurari si nu avea voie sa faca asigurari in numele lui de aceea cu acordul meu am figurat ca si agent de asigurari la el in firma dar pratic el intocmea aceste asigurari pe care le semna in numele meu si comisionul pentru acestea intra intr-un cont bancar la care eram titular. Insa banii din cont el ii folosea in scopuri personale. Am primit de la ANAF o intiintare din care reiese ca pentru anul 2011 am de platit un anumit impozit la banii pe care teoretic i-am incasat dar faptic nu. Cum pot demonstra ca nu eu am incasat aceasta suma?
Cel mai recent răspuns: stemyste , utilizator 11:29, 6 Ianuarie 2013
Desigur, puteţi efectua partajul, indiferent cât timp a trecut de la divorţ.
Puteţi încerca inţial calea amiabilă, ori apelând la instituţia medierii, iar ca ultimă soluţie, în cazul în care primele două soluţii nu funcţionează, vă puteţi adresa instanţei.
Pentru sumele restante datorate de tată cu titlu de pensie de întreţinere a minorului, puteţi pune în executare hotărârea judecătorească , dacă tatăl totuşi refuză să îşi achite obligaţia.
Încercaţi , dacă veţi ajunge în instanţă, să faceţi dovada faptului că fostul soţ realizează venituri , dar că se sustrage de la plata pensiei de întreţinere.
Neplata pensiei de de întreţinere , stabilită prin hotărâre judecătorească , timp de 2 luni, constituie infracţiune ( abandonul de familie).Aşadar, dacă tot nu veţi rezolva nimic , pe cale amiabilă, aţi putea , ca o ultimă soluţie, să depuneţi şi o plângere penală împotriva fostului soţ.
Multumesc, de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultare balcania balcania In urma sentintei de divort minorul a fost incredintat mamei urmand sa platesc pensie de intretinere stabilita prin hotarare judecatoreasca. La locul de munca ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentare ContSters199164 ContSters199164 Buna ziua,am divorzat in anul 2008 am 2 copii.Fostul sot nu mi a platit nici un leu din pensia alimentara ,specific ca nu stiu unde lucreza ,copii sunt cu mine ... (vezi toată discuția)
Divort rapid, minor, pensie alimentara, partaj rate - noul cod civil sorina_a_b sorina_a_b Buna ziua, As dori sa stiu care este cea mai rapida metoda de a divorta rapid, in urmatoarele conditii: - suntem casatoriti de 3 ani, avem un copil ... (vezi toată discuția)